16évesen jogosítvány?
Nektek hány évesen lett jogsitok? Nehéz volt leteni?
Még igaz van egy évem de szerintetek sikerülhetne? 4évig tanultam kreszt mindíg 4-5re írtam a dogákat. Vezetni is szoktam közben ( földuton NEM forgalomba, szülői felügyelettel) Sikerülhetne? Van olyan ismerősötök aki enyi idősen kapot jogsit?
Nekem nem fizették a szüleim, így csak 20 évesen tudtam belevágni.
Számomra nem levizsgázni volt nehéz, hanem a pénzt összegyűjteni rá. Egy nagy pénzbeszedés az egész. 170-200 ezer körül kalkulálj.
Persze, hogy sikerülhet.
A KRESZt nem szükséges 4 évig tanulni, 1-2 hét alatt 0-ról meg lehet tanulni, igaz aki kicsit is nyitott szemmel jár, az már úgyis tudja a szabályok nagy részét ennyi idősen. A KRESZ vizsgán 75 pontból kell 65-öt elérni.
Az jó, ha megtanulod az autó kezelésének alapjait, legalább nem megy el az első pár órád a kuplung kezelésének megtanulására. De azt tudd, ha elkap a rendőr, annak komoly következményei lehetnek.
Igen, sikerülhet.
Rengetegen kapnak 17 évesen jogosítványt.
3.-os voltam gimnáziumban mikor elkezdtm a KRESZ-t 1999 októberében 16 évesen. Ebből levizsgáztam. Utána levizsgáztam elsősegélyből is. Ekkor kb december eleje volt.
A gyakorlati órákat még nem kezdhettem el, mert csak 2000 januárjában töltöttem be a 17 évet. Ekkor kezdtem el vezetni. Akkoriban még volt rutinvizsga is, azt is letettem, utána vezethettem forgalomban is. Így végül 2000 márciusában kaptam kézhez a jogosítványomat. De a gyakorlati órákat sem siettettem, általában péntek délutánonként és szombat délelőttönként vezettem, mert akkor volt rá csak időm.
Hehe, jó vicc négyes. B kategóriáról beszélgetünk, igaz?
Egyáltalán nem túlzás. 10 éve ha ügyes voltál, talán kijött 130-ból. Az autósiskolák hirdetését úgy nézzed, hogy abban nincsenek benne a vizsgadíjak meg egyebek.
Ezeket add hozzá a 130-hoz:
kresz vizsga 4600
elsősegély tanfolyam ~6000
elsősegély vizsga 6000
forgalmi vizsga 11000
orvosi vizsgálat ~7000
ki is jön, hogy 164600, és akkor minden sikerült elsőre.
De lehet, hogy nem elég az alap 30 óra, mivel le kell vezetni 580 km-t. Egy pótóra 3-4 ezer körül van, hamar felkúszhat 200 fölé.
Kérdező, a privát üzenetedre válaszolva:
Egy szóval sem írtam, hogy valószínű, csak megjegyeztem, hogy ha épp arra jár egy unatkozó fakabát, akkor elég vaskos pénzbírságot kaphatsz te is és a szüleid is + jogsitól eltiltás pár hónapra. Jogi szempontból lényegtelen, hogy van-e forgalom vagy sem, csak az számít, hogy közút.
Az ördög meg a rendőr soha nem alszik :)
"10 éve ha ügyes voltál, talán kijött 130-ból."
5-ös! Nem tudom most mennyi az árfolyam, ezért én nem is írtam erre vonatkozólag semmit. De 10 éve 2006 volt. Én ahogy írtam 2000-ben vizsgáztam. Ezek szerint ebben a 6 évben ugrott valami miatt baromi nagyot az ár, mert nekem mindennel együtt megvolt 60.000-ből. Pedig akkor sem 20Ft volt a benzin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!