Mennyire éri meg belekezdeni a kamionsofőrködésbe?
Sziasztok, most 19 éves vagyok és őszinté szolva valahogy sok minden nem érdekel a vezetésen kívül. Jelenleg egyszerűen fogalmam sincs, hogy mit kezdjek magammal, mit dolgozzak, az iskola ahol tanulok nem igazán fogott meg. Valahogy most csak sofőrként tudom elképzelni magamat a jövőben. Több mint 2 éve van jogsim, franciául, angolul középszinten tudok.
Mennyire javasoljátok ezt a szakmát, milyen képzéseket kell elvégezni kezdésként, mely cégekkel vannak tapasztalataitok, hol lenne majd érdemes kezdeni?
Előre is köszönöm a válaszaitokat!
sokat stoppoltam, és gyakran vettek fel kamionosok, és a következőket mondták a munkával kapcsolatban
1. legjobb ha osztrák tulajnak dolgozol
2. ha egy viszonylatban dolgozol, az jó, . de ha állandóan máshova küldenek keresztül-kasul európán az nagyon fárasztó
3. nyáron nappal kéne aludni a kamionban ami lehetetlen, aztán egész éjjel menni
4. kb 10 év eleinte érdekes aztán unalmassá válik
kb ezeket mondták
Köszönőm a válaszokat.
Első, mindenféleképpen külföldi cégnél szeretnék majd dolgozni, de valahol el kell kezdeni, gondolom itthoni cégnél nagyobb valószínűséggel alkalmaznának az elején. Miért kell nyáron éjszaka dolgozni? Nappal is sok kamiont szoktam látni ebben az évszakban. Melyik munka nem válik unalmassá 10 év után? :) Nagyon szerencsésnek kell lenned ahhoz, hogy sok-sok év után is élvezd a munkád.
Kettes, a magányt jól bírom, nemsokára 20 leszek, utána már csak 1 évet kéne várnom, ami annyira nem is vészes.
Kb. 1 éve hallottam, hogy lesz valamilyen államilag támogatott sofőrképzés. Ez még mindig van?
Azért kell gyakran éjjel menni, mert a hétvégi kamiontilalmak - ezek marha idejétmúlt és értelmetlen szabályok - általában vasárnap este 22.00. - kor érnek véget, gyakran előfordul, hogy reggelre valahol 600 km - re kéne már lenni, ezért sokan megindulnak éjjel.
Igenám, de ha így kezded a heted, akkor jó eséllyel a ciklikus jellege miatt így is folytatódik.
Ha nem is kell menni éjjel, akkor meg sokszor kell kelni korán, 2, 3, 4 órakor. Kevés a parkoló, ha nem állasz meg legkésőbb este 18 óráig, akkor már szinte lehetetlen szabad parkolóhelyet találni az autópályán, állhatsz meg a kertek alatt, ipari parkokban, ott persze nincs WC, kirabolhatnak stb.
Kényszerpálya, eltelik 8 - 10 év, és nincs kiszállás, az eredeti szakmádat elfelejted, jön a család, megszokod a relatíve jó pénzt, a cigányéletet, összeszedsz egészségügyi bajokat, magas vérnyomás, aranyér, elhízás stb. mint sofőrbetegség.
Szóval van gond elég.
"magas vérnyomás, aranyér, elhízás stb. mint sofőrbetegség."
nem ezek még mindig a tunya élet velejárói... ha sportolsz rendszeresen és tudatosan táplálkozol, ez mind elkerülhető...
és igen még mindig támogatja állam bácsi, a legtöbb munkaügyi központ munkanélkülieknek szóló ingyenes képzési listájában ott van a C+CE meg a C+CD...
+ van ez a honlap amit most találtam:
"ha sportolsz rendszeresen és tudatosan táplálkozol, ez mind elkerülhető..."
Részben igazad van. Ám elég nagy akarat kell ahhoz, hogy sportolj 13 - 15 óra meló után, egy olyan "parkolóban" ahol még zuhanyozni sem tudsz utána, meg táplálkozz egészségesen mikor jószerivel gyakran csak este van egyáltalán idő rá, hogy egyél. Bekapsz valamit, iszol rá egy - két doboz sört, megnézel egy filmet, mondjuk én inkább olvasok, aztán elteszed magad mert mondjuk 03.45. - kor csörög a vekker.
Nem mondom, hogy lehetetlen, de havi 13 ezer km, meg napi 13 - 15 óra meló mellett azért kell hozzá némi fanatizmus. És mindezt csináld hosszú évekig.
igaz nem nemzetközizem (már), hanem hetelősen tolom itthon, de mindig megoldom, hogy 2naponta el tudjak menni futni, otthonról ki sem mozdulok a 16 és 24kg-os kettlebelljeim nélkül és kis tábori gáztűzhelyem meg rezsóm is van szinte minden este főzök.
De aki nézi st22lacikát youtubeon, nemzetköziben sem lehetetlen...
Lacika már eleve meg van buggyanva, hogy képes a kamionban lakni. Kajak ott lakik... évente 2 hetet ha hazamegy ehh, meg a videózás miatt eléggé skrizofrén is lett, így viseli el :D
Am kezdj el kamionoskodni nyugodtan, én is elkezdtem mert nem volt ötletem mit akarok, csinálom lassan 1 éve, élvezem minden percét de rájöttem hogy mi a következő lépés, egyetemre mennék. De kellett a kamionozás hogy erre rájöjjek. Meg persze most már a fizetésemet az egyetemre teszem félre, csak a farbahatoló zsíros gumibotos rendőrök örökké a hátam mögött ólálkodnak . 90 euró egy előzését előzni tilosban pl :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!