Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hütővizcsere, auton?

Hütővizcsere, auton?

Figyelt kérdés

Valaki megtudná mondani hogyan kell benne hűtővizet cserélni

Daewoo Matiz 0.8 s?

#autó #hütővízcsere
2016. okt. 3. 05:45
 1/10 A kérdező kommentje:

https://www.youtube.com/watch?v=IWDnvOEz19Y

mint ha erről magyarázna valamit?

2016. okt. 3. 05:47
 2/10 anonim ***** válasza:
Leengeded a régi hűtővizet, feltöltöd az újjal. Ezen nincs mit magyarázni, max. annyit, hogy feltöltés után addig ne zárd le a kiegyenlítő tartályt, amíg felmelegítés után át nem forgatta a vizet, hogy kidolgozza a levegőt.
2016. okt. 3. 08:11
 3/10 veterán vas ***** válasza:

Nem egy ördöngösség a folyadék csere.

Alul kinyitod....vársz, és amikor a régi távozott, elzárod. Aztán felül az újat betöltöd. Ennyi.

Ne aggódj, nem vagy egyedül, gravitáció "kolléga" besegít. ;)

2016. okt. 3. 08:26
 4/10 anonim ***** válasza:
50%
Annyit elfelejtett az előző két kolléga még, h tekerd a fűtést maximum hőfokra és így járasd a motort, h a levegő a fűtőradiátorba se rekedhessen meg!
2016. okt. 3. 10:32
 5/10 anonim ***** válasza:

#4:

Nem felejtette el, hiszen az újabb autók fűtőköre állandóan nyitva van - nem úgy mint a Ladáknál, Wartburgoknál - és csak a levegőt terelik másfelé fűtéskor. Nem véletlenül ritka a fűtéscsap csere mostanában, és ezért olyan gyors a fűtés szabályzása is.

2016. okt. 3. 17:05
 6/10 A kérdező kommentje:
De valamelyik autón már vannak légtelenítő csavarok is,ezen vannak?
2016. okt. 3. 19:10
 7/10 A kérdező kommentje:

Leengeded a vizet?

de a motorblokk oldalán is van azt nem is mondtátok?

gondolom akkor a hűtőn is?

2016. okt. 3. 19:12
 8/10 anonim ***** válasza:
Hát, ez nem törvényszerű. Az én újabb audimon pont van fűtéscsap...
2016. okt. 3. 19:51
 9/10 veterán vas ***** válasza:

Akkor itt van egy "tipus-független" válasz. ;)

Lehúzod, a legmélyebb ponton levő vastag gumicsövet, ami a hűtő és a blokk között van. Ott biztos távozik a víz.

Ráadásul, így nem szakítod ki a hűtő csapját(nagyon vékony a lemeze), nem töröd bele a blokkba a csavart(gyakran belerohad), max. egy párszáz forintos könyökcsövet kell venned. (lehet, hogy már amúgy is megöregedett a gumi, és ezzel megelőzöl egy későbbi bajt)

2016. okt. 4. 09:59
 10/10 A kérdező kommentje:
Oké megcsináltam,tökéletes lett,először ki akartam csavarni a motorblokk oldalából a süjesztettfejü leeresztőcsavart,ez mikor beledugtam a krovát és leesztergálta belsejét,akkor megnyugodtam hogy ezt már biztos nem fogom kicsavarni,ekkor lehúztam a legalsó tömlőt ami a hűtőn volt ott kieresztettem a vizet,majd visszaraktam és feltöltöttem vízzel ,beindítottam a belső fűtést belső levegőkeringtetésre tettem majd megvártam míg annyira felmelegszik a motor fogy bekapcsoljon a hűtőventilátor az elején,járás közben kábé 3 decit tudtam még utána tölteni,gyárilag, 3,8 írt a z egyik oldalon a 2001 évjárathoz(800 köbcentishez) nekem belefért 4 liter kereken.
2016. okt. 5. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!