BMW 316i-ről vélemények? 95-98évjárat És nem kell a szokásos "béemvés**r" benyögés. A kérdésem komoly, komoly hozzászólást várok!
Ezzel a felhasználónévvel komoly hozzászólást? xD xD
Én kihagynám a 316i-t, bár sokaknak elég az a teljesítmény. A 318is nem eszik lényegesen többet és már normálisan viszi a kasztnit.
Köszönöm a gyors, és sokszínű válaszokat!
Második kommentelő, írtad,hogy neked is ilyen van, átlag fogyasztása?
AnalWarrior nevű felhasználó kérdése:
"komoly hozzászólást várok!"
Ne haragudj, nem megy... :D
Nekem is ilyen van igen, de nekem Compact, 99-es 316i, 1.9-es változat, M43TUB19 motorral. Nekem az átlagfogyasztásom olyan 7-8 liter, de városon kívül simán megyek olyan 6.5-7 literrel.
De persze attól is függ mennyire nyomod neki, volt, hogy a boardcomputer 13 literes fogyasztást mért :D
Az E36-ban a 316i még 1.6-os és a nyomatéka kevés ahhoz a súlyhoz. De próbálj ki egyet és ha ez is megfelel akkor megveheted.
Tucat divatautó ezáltal alkatrész van hozzá olcsón.
A 316i az nagyon gyenge. Igazából az összeset kb. már szétrúgták. Az élvezetes vezetés az 200 lóerőtől kezdődik egy ilyen súlyú kocsinál, szóval azt ne is vedd figyelembe. Nem tudom milyen árakaktegóriában keresel, de ha ilyen 600-700-at rá tudsz szánni, csak a kocsira, akkor egy 320i sedan az jobb választás lehet. Ennyiért kapsz már szépet, ami nincs elrohadva. Minden képen ajánlom a szakszervizben történő átvizsgálását a kocsinak, mert később egy pénztemető lesz, ha nem nézeted át megfelelően. Kereskedőtől valamint külföldi papíros kocsit ne vegyél, valamint ami Gödöllön van onnan se, mert ott a seftes cigányok árulják a 3 köztes adásvételis szarokat. Típushibái a sárvédők, küszöb, emelési pontok, az aljára is érdemes ránézni. A beslőt nézd meg ha a kuplung pedál gumija kopott, netán au ülés szakadt, akkor a kocsi 400-500e + km-es. Ha hidrotőkék szólnak, vagy hidegen csattog, meg se vedd és fontos, hogy HIDEG motornál hallgasd meg a hangját. Nem egy túlextrázott kocsik ezek, de a klímát és az ülésfűtés próbáld ki, az elektromos ablakkal együtt. Ha azt állítják, hogy sperr difis a kocsi, akkor azt is ki kell próbálni, hogy tényleg az-e mert ha nem akkor máris -50.000 Ft lejön a vételárból. A difi nem szabad, hogy búgjon, emellett a féltengelynek se lehet semmi hangja. Olaj vagy vízfolyás a motortérben nem lehet, a csomagtartónál hajsd fel a szönyeget a pótkerék alatt nézd meg, hogy mennyire ép a kaszni, a tankbeöntőnél is nézd meg a rozsdát. A fékek és a futómű állapota, kérdezz a szervizeléséről, ha nem tud semmi értelmes dolgot mondani, akkor egy elhanyagolt kocsiról van szó. Nem lehet a kocsiba, se tartalék víz se olaj, ezek a motorhibára utaló jelek. Csak olyat vegyél ami néven van és a törzskönyve is megvan. Ha van még kérdésed tedd fel nyugodtan.
Utolsó leírta, hogy hogyan kell használt autót venni :D
Olajfolyást annyiban kiegészíteném, hogy az M43-as motornak van egy tervezési hibája, ahol egészen csekély olajszivárgás látszik a szelepfedélnél, ezt bármit csinálsz, nem tudod sajnos eltűtetni, cserélhetsz tömítést, pasztázhatod amennyit akarod, egyszerűen szivárog. De olyan kis mértékben, hogy elhanyagolható. Észre se lehet venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!