Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit csináljak, ha utálom a...

Mit csináljak, ha utálom a manuális váltót?

Figyelt kérdés
Nem rég (2-3 hónapos) lett meg a jogostiványom, de egyzserűen nem élvezem a vezetést, mert mindig váltani kell. Nem arról van szó, hogy ne tudom vagy félek tőle egyszerűen utálom. Mit csináljak, hogy valahogy megszeressem? Nincs lehetőségem automotára, most.

2016. szept. 30. 21:07
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
82%

ezen felesleges gyötrődni..vegyél egy nagy levegőt, és kölcsönökből, bármiből, de vegyél egy automatát...kész..probléma letudva.

ezt a témát én már több éve letudtam...jó a kézi váltó, de mégjobb az automata.

a kölcsönpénzt meg lassan visszafizeted, oszt jónapot.

a fene megette, ha gyötrődve vezetsz. az automatát azért találták ki, hogy ne kelljen a váltóval/kuplunggal szenvedni..pár száz millió ember inkább automatával jár, pont ezért.

2016. szept. 30. 22:14
 12/24 anonim ***** válasza:
Meghajolsz vagy megtörünk
2016. okt. 1. 08:18
 13/24 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem ne vezess. :D
2016. okt. 1. 09:28
 14/24 anonim ***** válasza:
32%

Csak hogy mondjak ellenpéldát is -Nekem a világért sem kéne automata,vezetési élmény nulla,csak ordít a motor folyamatosan

Ez azoknak van kitalálva akik teljesen hülyék de muszáj vezetniük

2016. okt. 1. 09:52
 15/24 anonim ***** válasza:
66%

Én manuál párti vagyok,egyrészt : egy jó automata váltó nem romlik el,ha még is (ritkán) akkor az a gatyádba is kerül!

Illetve : jön a domb,huzamosabb ideig : kis fordulaton,kis gázzal csak lassul és váltogat vissza 2-t ...

Ha tartani akarok valamennyit tőgáz,visszavált alapból 1-et ,és pörgetni kell,ha visszaengedem ismét tartja magas fordulaton,vagy felvált kisfordulatra és lassul ismét.

Ettől megyek a falnak!

Amikor kamionoztam is ez volt,amikor lehet váltani ,hogy automata és manuál között az megváltás volt.

2016. okt. 1. 12:38
 16/24 A kérdező kommentje:
Ma sikerült egy audi q7-et vezetnem automata váltóval. És hát igazi megváltásnak éreztem. Először éreztem úgy, hogy szivesen vezetnék még. Eddig beültem kisebb utakra oké, de hoszabb távra inkább volt szenvedés mint élvezet. De ez most igy nagyon jó volt. Amúgy lehet váltani manuálisan automatánál is. D- jobbra és +/-.
2016. okt. 1. 12:42
 17/24 anonim ***** válasza:

Vigasztalásként mondom, hogy sokan lesz*pnák magukat egy olyan autóért mint a tied.

De ha nagyon utálod a kéziváltóst, hát akkor próbáld legyőzni az utáladtod. Ez a vezetéssel jár, hozzá tartozik. Legközelebb veszel automatát.

2016. okt. 1. 13:48
 18/24 anonim ***** válasza:

Ja lehet váltani automatába : ha úgy van építve,átlag a "luxus" autókban opcionális,de gondolom nincs feles 4-5 milliód?

Hosszabb távra hogy gyötrődés?

hosszú útnak nem a léynege,hogy aránylag egyenletesen mész (pályán,autóúton),és nem nonstop váltós helyeken (város,kereszteződésekben kanyarok) ?

A váltós autó is tud menni 1 fokozatban 30 km/h-s különbségekkel.

Beteszed 4-es ,akár csak 40-45-tel istudsz kullogni,de 90-et is tudsz.

Bár ha a sebesség 70-80 felett van(átlagsebesség)akkor 5-ös,és max vissza 4.

2016. okt. 1. 15:28
 19/24 A kérdező kommentje:
Váltos helyeket nem szeretem, pl.: faluzás, kanyar hosszab rátva. Hát azért 4-esen 4000 fordulattal talán meglenne a 90km/h. De 2000 fölé nem igazán megyek. 1800-1900 fordulat körül van talán 6-osban a 90km/h-nál. Na mindegy talán megszokom,( vagy nem).
2016. okt. 1. 15:44
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Egyedül álló vagy az országban!

A családomon kívül mindenki úgy fél az automata váltótól, mint a tűztől!

2016. okt. 1. 20:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!