Ha rángatom az autót abból lehet valami baja?
Nos, nem nagyon tudok vezetni ,de erőltetik a szüleim. Ha elindulok rángat az autó és szinte kifejeljük a szélvédőt. Viszont ha más vezet akkor semmi gond nincs, tehát az én ügyetlenségem ez. 1 éve közlekedek, én mindig is így indultam el, rossz szokásommá vált. Ma Apu mondta, hogy így fogom tönkretenni az autót. De én nem értem, szerintem semmi baj nem lehet ebből csupán a kényelmen ront.
Szerintetek valami elromolhat?
18/F
Ebben az a jó hír, hogy ha tönkremegy nem lesz mit vezetnem és akkor hála a jó égnek nem kell közlekednem.
Nem nagyon értek én ehhez pedig 1 éve van jogsim és naponta vezetek. Mondjuk igazából rámerőszakolják az egészet, én mindigis motorozni akartam.
Igen,tönkre fogod tenni.
A rángatás abból fakad,hogy nem érzed hol fog a kuplung,és hogy hol mekkora nyomatéka van a motornak,ezért kis fordulaton engeded rá,a motor meg befullad és rángat.
Ezzel egyrészt adsz az összes mozgó alkatrésznek a motorban,mert a kis olajnyomás miatt ilyenkor fémet érhet a másik fém.
A másik ok pedig a rángatás maga,ami egyrészt károsíthatja a vezérműtengelyt,valamint az egész vezérlést.
Ezen felül adsz vele neki a kuplungnak,és a féltengelyeknek is,a kettőstömegűt meg rövidúton tönkreteszed vele,ha van benne.
Ez az első 1-2 tanuló órádon,meg első nap a családi kocsival elment volna,de 1 év után ez ...hát elég nagy gond.
ÉS ha folyamatosan nyomnám a gázt? Arra is gondoltam, hogy csak nyomom félig a gázt és akkor nem rángatom az autót. 1 éve ugyan azt az autót vezetés és egyáltalán nem érzem... motorozni meg nem motorozhatok addig míg a szüleimnél élek, azt mondták. Igaz 18 vagyok, de még lázadni se engednek.
Nincs kettőstömegű. Régi csotrogány Suzuki, szóval nincs benne olyan.
Forgalmin nem volt baj :)
Oktató autóval nem volt baj, de a mi autóinkkal van csak, egyiket se tudom normálisan vezetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!