Elképzelhető hogy gykrsításkor a vezérműlánc csörög?
Tehát először váltás után volt egy kis csörrenő hang. Most már ha 5-be megyek 70-el. Lepadlózom még akkor is hallani egy halk kos csörgést. De minden sebességben hallható ha nyomom neki.
Valós 110 ezer km van benne. Gyári minden.
Valamint vélemény arról hogy csak lánc és vízpumpa csere? Semmi más nem volna kicserélve csak a lánc a vízpumpával. Valamint lánc cserénél kell motorolajat is cserélni? Vagy az nem folyik ki olyankor? Láncot nem kenk a motorolaj?
Ja meg újabban most rakom bele a Spuri adalékot. Vettem egy fél literes dobozzal. Már régóta használom. Mindig teletankolom.aztán bő 1 dlt beleöntök belőle. Már nem emlékszem hogy spurizás előtt is hallható volt e csörgés.
Próbáljam ki 98-as benzinnel?
mielőtt szerelőhöz vinnéd, nyomj egy tank 100-as shell, vagy omv benyát..ebbe nem kell spuri. ha nem csörög,(és nem fog) akkor válts kutat..
a gyár úgy adja meg a lánccsere idejét(futott kilométert) hogy legyen bőven tartalék.tehát 30% többletfutás is belefét.
Az autód egyébként jó, csak az üzemanyag miatt kopog(csörög).az én típusomban van oktánszámérzékelő, ebben a típusban nem tudom van-e?
Ha nem világít a motorhiba sárga lámpa, akkor ne nyúlj semmihez, csak az üzemanyagot javítsd fel...aztán meglátod.
Én is használok nagyritkán spurit(akkor töltök bele 100-as nitro+-t)
egyszer fordult elő csörgés, de akkor ismeretlen vidéki kútnál tankoltam(a kopogásjelző működött)
Na. Hát ebbe semmi hiba nem világít. Nincs hibakód se. Úgyjelez hibakrdot ha benyomkm a gázt meg a féket egyszerre. És gyúntásrateszem. Akkor tud írni hibakódokat. De azt sem ír.
Mu katársan szerint lehet kuplung kinyomó is. Álló helyzetben ha gyorsan nyomkodom a kuolungot üresben akkor hallani egy nagyon aprt kis hangot. De az nem olyan csörgős hang. Lehet terhelís alatt csörgzsse válik. Mert igazából váltásnál mikor kiengedem a kuolungot akkor hallottan az elején mikor kezdte. Most meg van hogy gyorsításkor is. De olyan gyenge hangú kis csörgés hogy lehet hogy szerelő se hallaná meg. Csak én sokat megyek vele, és meghallom.
Megoldódott végül a csörgés amikor gázt adtál a kocsinak?
Azért kérdem, mert nekem is pont ugyan ez a probléma áll fent.
Nálam leginkább 4-ben csinálja és már akkor is ha épp egy kicsit hozzáérek a gázpedálhoz.
Kipróbáltam az összes benzinkút csaknem összes benzinét, változás nem történt. Benzinszűrő viszont még nem volt benne cserélve!
(Hyundai I30 1.4 2010 98.000km)
Szia!
nálam ugyanez a hiba 2011-es 1.4-es Hyundai i30-nál. Mi volt végül a hiba ill. a megoldás? Az üzemanyagszűrő? Miután kicserélted már sosem jött elő a csörgés? Vagy csak kevésbé jött elő tőle? Vagy az volt a hiba, hogy használtad azt az adalékanyagot, amit nem kellett volna?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!