Vezérműlánc beállítása?
Sziasztok!
Most tisztázom,hogy nem én voltam az a marha aki a főtengelyt nem tette jelre. Testvéremnek felfőtt a víz a kocsijában,és hengerfej tömítéses lett a kocsi. Mielőtt levette volna a vezérlést és a hengerfejet a vezérműtengelyt bejelölte és a vezérműkereket,hogy hogy állt,de a főtengelyt nem... Én mondtam neki,hogy jelölje be,de nem voltam itthon,és nem tudtam rá felügyelni. A kérdésem az,hogy esetleg valahogy be lehet állítani így a vezérlést,vagy valami ötlet esetleg? ( BMW E36 316I)
"vezérműtengelyt bejelölte és a vezérműkereket,hogy hogy állt"
Minek vette le a vezérműkereket a tengelyről? Anélkül is levehető a lánc. Egyébként meg a kereket a tengelyre csak 1 féleképpen lehet felrakni (általában, ha eredeti vezérműkereke van). Ezt egyszerű korrigálni, rakjátok jelre a főtengelyt, meg a vezérműtengelyt is. Mindkettőnek kell lennie eredeti "jelének". Ha valamiért nincs, akkor csak a főtengelyt kell 0°-ra rakni, ilyenkor 4-es hengerben a gyújtás következik. Ezután a vezérműtengelyt csak jó helyre kell forgatni, arra a pontra, amikor a 1. henger szívó- és kipufogószelepe kb. azonos értékben van nyitva (ehhez lehet hogy le kell venni a hengerfejet, ha ez a nyitás felülről nem látszódik).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!