1998 körüli Puntóban gondolkodom. Mik a típikus hibái, és milyen a fogyasztása, megbízhatósága? Van belőle VAN típus is, a TGK., érdemes lenne olyat? Kereskedőnél nagyon beszophatom, ha tőlük venném? :S
PISZKOSUL beszophatod, az 55 lóerő rettenetesen kevés, Fiat szóval megbízhatóságról ne is álmodj:S
Vegyél VW Golfot, vagy Toyotát
2010. ápr. 23. 19:55
2/13 omadjoe válasza:
hát 55 paci városban oké, de azon kivül elég vérszegény. sokszor a 1242ccm-es benzines 75LE-s Puntom is gyenge elözésekkor. Puntom problémái: visszatérö: kipuffogorendszer mindig szétesik, leesik. folyamatos elektromos kontakt hibák. festése érzékeny, köröm érintésére is karcolodik. ajto lemezek könnyen horpadnak. ajtozárak hajlamosak bepiszkolodni, és tönkre menni, még rendszeres tisztitás mellett is... nekem komplett elsö-hátsó futomű felujitás fékkel együtt 77e Ft-ba került. olaj,és szíjcsere periodusokat szigoruan be kell tartani, ha lehet elöbb kell cserélni a kopo-fogyo alkatrészeket. én a helyedben 3 ajtost nem vennék. kicsik a visszapill.tükrei. a csomagtarto-gázkarok hamar elfáradnak. szélvédö hajlamos a karcolodásra. elég egy rossz minöségö ablaktörlölapát, v. szárazonfuto törlés. és már ott is a szélvédön a karcolás. hosszu utra (több mint 120km) arra kényelmetlen nekem, de ilyen 40km-es etapokra jó. én második autoként használom szinte csak városban, kicsit gyorsulgatva. oda nagyon jo. fogyasztását pontosan soha nem mértem, de kb. 5,6-6,5 között van. amugy elözö válaszadot felvilágositanám: '96tol a Fiatok nem rohadnak! mert galvanizálva vannak. csak akkor rohadnak, ha törve voltak. ha a válaszado nem hiszi jöjjön el, és mutatok 3 fiatot egy '95ös, '97,es '98ast, és egyik sem rohad. söt mindegyik csak a csillaggarázst ismeri. sarat, és vizet. az egyik Fiat jelentösen törve is volt. én ma láttam egy '96-os piros
2010. ápr. 23. 20:43
3/13 omadjoe válasza:
...suzuki swiftet. <-ez lemaradt.
2010. ápr. 23. 20:44
4/13 omadjoe válasza:
piros suzuki swiftet láttam szarrá rohadva... <-na ez maradt le...
elso válaszadotol kicsit bocsi, mert nem az auto korrozio védelmi hiányárol irtál. félre olvastam. 1000x bocsi.
ja, és elmaradt, hogy a motorolaj a Puntom motorján mindig talál rést, h. szivárogjon. de legalább tudom miért fogy, nem ugy mint az opel astra 1,4 Twintopnál, ahol elő van irva, h. 1000km-enként 1 dl olajat után kell tölteni. opel tulaj mondta, nem akartam neki elhinni, de végülis ö használja, nem én.
2010. ápr. 23. 20:55
5/13 anonim válasza:
Semmi baj, tudok a galvanizálásról.
2010. ápr. 23. 21:36
6/13 anonim válasza:
Nekem is 55-ös van és én szeretem. Voltak gondok vele de csak annyi mint akármelyik hasonló korú autóval. Pedig nem nagyon tartom karban , megy amíg megy aztán ha baja van nagy ritkán akkor nyúlok csak hozzá. de az évek alatt még semmi komoly baja nem volt. A kaszni viszont tényleg horpad és a szélvédő is karcolódik. Ennyi negatívumot tudok elmondani róla. Én nagyon szeretem.
2010. ápr. 25. 19:48
7/13 anonim válasza:
ja és még azt hozzátenném csak lemaradt hogy az olajat kicsit eszi és nekem 100-on a 7 litert megeszi benzinből.
2010. ápr. 25. 19:53
8/13 anonim válasza:
Nekem 99-es 3 ajtós van. Elégedett vagyok vele összességében. Kis idegesítő hibái vannak, de nem veszélyes.
Ablak tényleg karcolódik, lengőkarokat elég gyakran cserélni kell. 55 paci az kevés de tűrhető. Nincs benne szervó + semmi extra. De tudja amit kell és nekem ez elég. :) Kereskedőnél meg el lehet vinni szerelőhöz és ott átnézik. Szerintem jó vétel ha nem száguldozik vele a gazdája. (Kátyút kerülni vele!!!)
2011. jan. 2. 00:11
9/13 anonim válasza:
Futómű hibák sajnos gyakoriak, nekem is sokszor volt vele gondom. De jó kis autó összességében. Nekem 6.5-et eszik városban (nagyon finoman gyorsítok).
2011. máj. 13. 21:15
10/13 ledzep válasza:
a sok hülye WV őrültnek meg golf őrültnek üzenem hogy a fiat is megbízható
nyugodtan vegyél ilyen autót, nekem 7 éve van, és nincs sok gondom vele
ha karbantartod akkor ezzel sincs több gond mint egy német autóval...
mondjuk létezik 75 lovas verzió is ha szereted nyoomni a gázt, de ha a-ból b-be akarsz eljutni akkor ez nagyob jó kis autó
én már többször jártam vele Rómában, Győr ből indultam .....sose volt gond út alatt se út után
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!