1.2-es Dacia logan mennyire jó autó, ujonan megéri az árát?
Pont annyira mint a Skoda Fabia,Lada Granta,Daewo Lacetti,Renault Thalia
Ha mélyen áron alul hozzájut az ember,aztán csak az érdekli hogy legyen guruló esernyője,akkor elmegy,egyébként szerintem normális ember nem vesz ilyeneket,főleg nem szalonból.
Ha középtávra (5-6 év) szeretnél venni egy új autót alacsony áron és kb. csak annyi az elvárásod, hogy elvigyen A pontból B pontba akkor igen. Pont erre találták ki.
Ha már extra igényeid vannak kényelem, teljesítmény, tartósság vagy extrák terén akkor már nem.
Teljesen jó autó, de kell egy bizonyos érettség hozzá. Úgy értem, el kell fogadnod, hogy azért kapsz ilyen "olcsón" egy új autót, mert sok dolgon spóroltak. Nagyon egyszerű anyagok, nem túl kényelmes ülések, kicsit kevesebb hangszigetelés, stb. Ezek csak apróságok, műszakilag ettől még jó az autó, de ha fiatal vagy, vagy egy jobb autóból ülnél át, lehet csalódni fogsz.
Én 2005-ben (25 voltam) vettem egy új Logant(ráaadásul azok aztán még tényleg fapadosak voltak). Szépen tette a dolgát, nagy volt, és új, szóval nem kellett szerelőhöz hordani, de 1,5 évesen eladtam, mert nem bírtam...Lélektelen volt nekem akkor. Ha most vennék egyet, biztos tovább maradna, mert most már más az értékrend...
Amire alapból kell egy autó, arra jó.
Nem éppen kényelmes, de utazható, nem eszik sokat, ha nem forgatod agyon (cserébe nem is nagyon megy), de az általad említett 1.2-es, 4 hengeres Renault motor viszonylag megbízható, és olcsón szerelhető. A Fabia 1.2-es motorja az 3 hengeres, nem tudom, hogyan engedhették le egyáltalán a tervezőasztalról. Egy kalap szar, abszolút nem tartós (viszont kicsit dinamikusabb, mint a dacia 4 hengeres 1.2-es)
Ha egy ár/érték arányban megbízható vas kell, újat akarsz, és nem vet fel a lóvé, akkor ideális választás, de csajozni semmiképpen se ajánlom. :)
ja, lemaradt:
ergonómiai hiányosságai vannak bőven. Nem vagyok egy hosszúlábú, így nem tolom nagyon hátra az ülést, és úgy, hogy elérjem a pedálokat, kormányt kényelmesen, szerintem a 2-es és a 4-es kicsit hátul van a váltón (hosszú a váltó útja). Nekem egy kicsit kényelmetlen, mert (főleg 2-esben) szeretm rajta tartani a kezem a váltón.
Amit próbáltam abban a szervó se volt az igazi (nem jött vissza egyenesbe a kormány, és elég kemény is volt, de lehet az adott autóban ütötték már agyon valahogyan)
Arra való, hogy megbízhatóan elvigyen a világ végére, mindenféle plusz elektronikai sallang nélkül, amire úgysincs túl nagy szükség ha valaki odafigyel a vezetésre.
130-140-et viszi, keveset eszik, olcsó a fenntartása.
Megéri az árát igen.
4-es és 5-ös vagyok:
Most vettem egy Logant, 1.2-es, 2015-ös.
Presztizséhez képest meglepően sokat tud az autó. Ez egy megkímélt, szeretett darab, vigyáztak rá. Akartam mindenképpen találni rajta hibát, hogy tudjak alkudni, de nem ment, egyszerűen nem találtam benne hibát. Ennek a szervója is rendben van, lehet kényelmesen parkolni, visszajön egyenesbe, a váltó is vállalható (nem a legprecízebb, de hát nem is vártam). Pályán 7 litert evett, városban 6 körül. 130-nál már kínlódott, zavaró volt a motorzaj, kicsit lassítva, 120-nál már barátságosabb, és nem is panaszkodott. Klíma működik, gyorsan lerántotta a párát, viszont klíma nélkül nagyon párásodik, menet közben, max fűtés mellett is. "Lemezhanggal" csukódnak az ajtók, akkorát puffannak, mint egy régi Barkasban. Ülés nem a legjobb, de rövid távra elegendő. Hátsó lábtér is kielégítő. Csomi az autóhoz képest brutál nagy, és öblös. Hasmagasság egy személlyel brutális, többen beülve nagyot csökken. Úttartás egész jó, de egyértelműen nem kanyarvadász. Gyenge a motor, de nem is vártam többet. Őszintén, inkább pozitív csalódást okozott az autó, főleg az árához képest.
Nem kell tőle sokat várni, amit ígér, azt bőven be is tartja. Világból kimegy (remélhetőleg), és olcsón fenntartható, de cserébe nem kell se élmény- se versenyautót várni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!