Hogyan kell autót venni?
Eddig volt használt és új autóm mis. A használttal egyértelműen szerencsém volt.
Az Újak nem hozták a minimálisan elvárhatót. Az első alkalom, a rutintalanság.
Másodszorra olyan autót vettem, mint a használt volt. Az utastere szétmállott, A motor elkopott a garancia végére.
Minden autót próbáltam márkaszervizben karbantartatni.
Az olajcsere soha nem történt meg. (igaz mindig bocsánatot kértek). Azóta "sufni" műhelybe hordom az autót, de ott a felszereltséggel, hozzáértéssel van néha gond.
Az autószerelés önmagában több szakma, nem tervezem megtanulni.
Megint autó vásárlás előtt állok. Hogyan tovább?
A vásárlásról kérdezel, közben az üzemeltetéssel vannak problémáid...
De belátod, hogy nem értesz hozzá, ez már fél siker:)
Az emberek többsége nem ért hozzá, de beismerni nem hajlandó és segítésget kérni sem, aztán megveszi a szemetet és háborog, hogy átvágták.
Először is. Használt vagy új? Ezt neked kell eldönteni mennyid van rá, akarod-e az újat. Ezen nagyon nincs mit magyarázni, belövöd az árat, kategóriát aztán elkezdesz nézelődn a neten, teszteket, véleményeket olvasni stb. Így le tudod szűkíteni már néhány típusra, elmész szalonba, megnézed, kipróbálod, döntesz, megveszed.
Használtnál már kell egy hozzáértő ember. Mit írod, nincs normális szerelő ismerősöd, ezért egy olyan barát is megteszi aki kicsit jobban képben van. (Első lépés mint fent, tesztek, vélemények, szóba jöhető típusok kiválasztása) majd a használt kínálatból belőni azokat a darabokat, amik hirdetés alapján érdekesek lehetnek (már itt is lehetne regényt írni) haverral elmentek megnézni. Ha első ránézésre is oké minden, akkor egy közeli, lehetőleg komolyabb szervízbe bejelented a kocsit állapotfelmérésre, ott átnézik mi a helyzet vele, majd döntesz, megveszed a kiszemeltet és kész.
Az üzemeltetéshez egy gondolat. Márkaszervizbe csak akkor érdemes vinni ha muszáj, egyébként kell egy jól felszerelt nem "sufni", de maszek szerelőt keresni és folyamatosan hozzá hordani a kocsit és kész.
Kell keresni egy tisztességes maszek szerelőt,aki becsülettel megcsinálja neked a dolgokat az autón.
Venni meg japán szívóbenzint kell,és akkor nem lesz gond a motorral.
Kisköbcentis turbósakat el kell felejteni,azokat vegyék csak a hülyék.
Én is sokat próbálkoztam... Volt több új, meg közben csomó használt(összesen 15 talán). Újakkal sosem volt gondom. Használtnál volt hogy a gatyám ráment, de volt hogy 3 év alatt csak olajat kellett cserélni 16-éves autón. Állandóan szívtam a szerelőkkel, ez csak ehhez ért, az csak ahhoz, vigyem ezt a szart máshová, stb.
Megelégeltem. Van a faluban egy szerelő, aki mindent szerel, de specializálódott egy konkrét márkára. Vettem egy olyat(meg egy másikat is, ami szerinte nagyon strapabíró, meg ismeri is). Na, ez bejött! Nem kell azóta spéci szerelőkhöz járnom, mindent ő megold, ráadásul mind2 autó hiba nélkül fut 2-3 éve, pedig 14/17 évesek!
mindenkit kérek senkit se pontozzatok le. Mindenki hasznos választ adott.
Hátha a végén összejön belőle valami
Azt értem, hogy nincs autószerelő végzettséged és nem is akarsz javítani. Az is világos, hogy a használt autó vásárlása zsákbamacska.
Az viszont érdekes megállapítás részedről, hogy "az újak nem hozták a minimálisan elvárhatót".
Azt hiszem, így problémáid lesznek a vásárlással, mert az újtól jobbat nehéz kifogni. ;)
Az 1. Új autó: Hiába néztem utána, a kereskedő be tudott csapni.
A 2. Használtként bevâlt típust és márkât választottam. Az autó a gar. Idő végére zabálta az olajat, az utastér úgy elkopott, hogy nézni rossz. A műanyag dekor elemek zörögnek. 200 000 km után a motortérben a műanyagok mállank.
Volt már néhány autóm, használt is, "0"km-es is de az általad említettekkel még nem találkoztam.
Kérdésem:
-mi az, hogy új autónál a kereskedő be tud csapni? (hogyan, mivel?)
- használt autónál, milyen garancia időről beszélsz?
Volt egy használt 1. szériás Oktâviâm (használt). Teljesen széthasználtam. (Közel 400 000 km)
Vettem egy ugyan olyat (Octavia Tour) 100 000 km utân az utastere már kolottabb volt, mint az előzőé amikor eladtam.
Az első autómnál egy esztétikai ráncfelvarrást az eladó, mint biztonsági frissítést adott el. A szalonban egy biztosító ki volt égve. Meggyőzött, hogy az adott "extrák" nincsenek beépítve...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!