Miként "állítanátok" meg egy rendőrautót autóval, ha segítséget szeretnétek tőlük kérni?
Tegnap éjszaka jöttem haza, és egy helyi szinten ismert alkoholista,hajléktalan atom részegen elterülve feküdt a kapumban, így nem tudtam tőle beállni a kocsimmal.
Felkeltettem de egy "hö, a ku' anyádat" mondat után visszaszenderült álmába.
Gondolkoztam,hogy mi legyen, hozzányúlni nem akartam.
A 112-t sem akartam hívni, mert elmondom telefonban, aztán kiküldenek mentőt,rendőrt meg mindent, így hát visszaültem az autómba, és elmentem a helyi rendőrőrsre.
(Természetesen) senkit sem találtam ott, ezért hazaindultam, és a főúton utolértem a járőrautót.
Rávillogtam kettőt, és kiraktam az indexet jobbra.
Vették a lapot, felkapcsolták a kék lámpát, lehúzódtak.
Elmondtam nekik,hogy mi a helyzet, nagyon flegmák voltak, legszívesebben leköptem volna a sofőrt, pedig nincs különösebb bajom a rendőrökkel.
Ezt pedig most sem értem, talán nem tetszett nekik a levillogás?Vagy?Hogyan máshogy állíthattam volna meg őket?Ha meg betelefonálok akkor töltögethetik a papírokat, így meg odajöttek, megbeszélték a dolgot az öreggel, és mindenki mehetett a dolgára.
Egyébként akit érdekel a történet vége:
Eljöttek a házamhoz, aztán ott már segítőkészek, és jó fejek voltak.
Ők is megkérték a hajléktalant urat, hogy távozzon onnét, de szegény rendőrök hálásak lettek volna ha csak egy k anyázást kapnak, mert ők igazán jól megválogatott trágársággal lettek "megkérve" arra,hogy ne zavarják az alkoholista nyugalmát, aki ezen kérése után szépen visszaaludt.
6-7 perc után jött még egy rendőr páros, így már 4 hülye vakarta a fejét, az egyik megbökdöste az öreget, aztán elkezdte elhúzni az útból, mire az öreg felpattant, elkapta a rendőr mellényének az alját, kicsit ráncigálta, majd nagy nehezen felállt, anyázott, háromszor nekiesett a kapunak, és végül káromkodva elbotorkált.
Azért is gondolom,hogy a villogás miatt voltak flegmák, mert a házam előtt már normálisan viselkedtek velem is, sőt az egyik mondta is a másiknak,hogy jó,hogy nem lett betelefonálva.(ismerték ők is az embert)
A megállítással nem volt baj szerintem, de veled annál inkább!
"6-7 perc után jött még egy rendőr páros, így már 4 hülye vakarta a fejét,"
Mekkora egy büdös gyökér vagy, te kérsz segítséget, mert nem akarod bepiszkolni a kezedet, ők meg a "hülyék"!
Meddig tartott volna félrehúzni a részeget aztán kezet mosni 2 percen belül a saját lakásodban!? A farkadat is más veri helyetted?
Na most mivan?
Tehát hogy te féltél megfogni, aztán félreba*ni az útból, az egy dolog. De hogy a rendőrök sem tudtak vele mit kezdeni, és még segítséget is hívtak, na ez már durva.
Amúgy nincs baj a levillogással, lehet csak zabosak voltak valamiért, azért voltak flegmák, ők sem szeretik, ha a nyugalmukat megzavarják bármilyen módon :))
"Szóval mind idióta? Bezzeg ha szarban vagy, akkor jó ha van egy a közelben, ugye?"
Pont semmire nem megyek vele, ha ott vannak, majd te is megtapasztalod :) Rohadt patkány mind :)
Azért írtam,hogy hülyék, mert megsértettek a flegmaságukkal, és nem voltak a helyzet magaslatán, pedig azért nem olyan bonyolult feladat.
Nekik az a dolguk,hogy segítsenek, én nem szeretném megfogni a koszos,büdös hajléktalant, és nem érzem "feladatomnak". Lehet az ő feladataik közé sem tartozik, de akkor nekem mégannyira sem.
Mivel a kérésemre sem ment arrébb, hanem inkább aludt tovább, kicsit matt helyzet volt.
Én nem gondoltam,hogy esetleg mentőre lett volna szükség, ők viszont gondolhatták volna úgy, és ha esetleg arrébb rángatom, ő meg alkoholmérgezésben meghal reggelre, akkor kinek a felelőssége,hogy nem hívott segítséget?
Vagy ha arrébb húzom, és az én ruházatom tépi meg, esetleg látva,hogy civil vagyok agresszívabban lép fel?
Mert azért a rendőr egyenruháját is rángatta, és talán csak azért érte be a rángatással mert felfogta,hogy mégis csak egy rendőr.Persze, részeg, simán leütöm, beveri a fejét, akkor ki fog kiállni mellettem?
A slagozáshoz hideg lett volna, és bántani nem akartam, mert ettől függetlenül ő is ember.
Az első válaszoló kérdésére, a farkamat meg más veri, úgy hívják,hogy barátnő később meg feleség, próbáld ki egyszer :) (és egyébként tisztább vagyok ott is, mint ez a hajléktalan bármelyik testrészén,szóval előbb fogom meg a saját szerszámom, elég gyenge példa volt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!