Az autómata sebesség váltós autóknál ugye ha el akarok indulni D be kell tenni ha el akarok indulni és fel kell engedni a féket?
roitkoff - az isten szerelmere, adjal mar meg egy auto markat/model tipust, amelyik uresbe teszi magat! mindenhol latom hogy ezt irod de szerintem te meg eletedben nem vezettel automata valtos kocsit
(NFS kocsik nem tartoznak ide;)
ahhoz hogy elkezdjen kuszni ki kell engednem teljesen vagy már közben elkezd csuszni? - ez autotol fugg, vezettem olyan automatat, amelyik csak azutan kezdett el kuszni elore, hogy teljesen levetted a labad a fekrol, de akkor is olyan lassan mint ahogy egy jarokeretes nagyi setal
az en autom olyan, hogy /egyenletes talajon/ a fekpedalt elkezdem felengedni, es kb. feluton a kocsi mar kezd elore maszni. A fek meg fog, hisz a feklampa meg vilagit es erzed, hogy valamennyire visszatartod az autot, de kozben az mar kuszik elore. Foleg hideg inditas utan erezni ezt erosen.
Amugy ha a fekpedalrol teljesen leveszem a labam, a kocsi elindul es szinte eroltetett menetben kell gyalogolj a kocsi mellett hogy tartani tudd vele a tempot olyan sebessegel gurul elore anelkul hogy a gazpedalhoz hozza ernek.
12-es: a Toyota pl. biztosan ezt teszi. Simán lehet, hogy tévedek, de tapasztaltam és olvastam is, hogy pl. a piros lámpánál ez történik. Egyébként jelenleg is automata váltós autót használok és tapasztalom is ezt a dolgot.
Félre nem akarok tájékoztatni senkit és biztosan van különbség a fokozatmentes automaták és a robotizált kéziváltók közt is. De mivel a kérdező nem írta le, kérdésünkre sem, hogy milyen autóval próbálkozik, nem tudtuk a tutit. Az Isten szerelmére..
14
Szerintem arra gondolhatsz, hogy a váltó szétkapcsolja a hajtást a fékpedál érintésére (pl. multitronic), így ha állsz az autóval féken a lábbal nem akarja vinni az autót.
Csak akkor kapcsolja össze újra a hajtást ha elengeded a féket. De nem teszi magát üresbe.
16
Jó választás. Egyetlen hátránya, hogy használt kocsinál max pár éven belül a vételtől számítani kell egy váltófelújításra ami kb 300E ft.
Ha nagy szerencséd van és egy megbízható hagyományos autómatát veszel akkor lehet hogy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!