Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az autómata sebesség váltós...

NagyTibirka kérdése:

Az autómata sebesség váltós autóknál ugye ha el akarok indulni D be kell tenni ha el akarok indulni és fel kell engedni a féket?

Figyelt kérdés
A kérdés az lenne hogy ha fel engedem a féket milyen sebességgel indul el az autó ha nem adok gázt?Ugyanolyan óvatosan kell felengedni mint a kuplungot a más fajta kocsiba? Ha félig engedem ki elindul?
2016. szept. 15. 14:36
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Köszönöm a lepontozást. Azért megnézném a kérdezőt, amikor leugrik a fékről egy parkolóban, ahol állnak előtte, mögötte 😊
2016. szept. 15. 20:06
 12/20 anonim ***** válasza:

roitkoff - az isten szerelmere, adjal mar meg egy auto markat/model tipust, amelyik uresbe teszi magat! mindenhol latom hogy ezt irod de szerintem te meg eletedben nem vezettel automata valtos kocsit

(NFS kocsik nem tartoznak ide;)

ahhoz hogy elkezdjen kuszni ki kell engednem teljesen vagy már közben elkezd csuszni? - ez autotol fugg, vezettem olyan automatat, amelyik csak azutan kezdett el kuszni elore, hogy teljesen levetted a labad a fekrol, de akkor is olyan lassan mint ahogy egy jarokeretes nagyi setal

az en autom olyan, hogy /egyenletes talajon/ a fekpedalt elkezdem felengedni, es kb. feluton a kocsi mar kezd elore maszni. A fek meg fog, hisz a feklampa meg vilagit es erzed, hogy valamennyire visszatartod az autot, de kozben az mar kuszik elore. Foleg hideg inditas utan erezni ezt erosen.

Amugy ha a fekpedalrol teljesen leveszem a labam, a kocsi elindul es szinte eroltetett menetben kell gyalogolj a kocsi mellett hogy tartani tudd vele a tempot olyan sebessegel gurul elore anelkul hogy a gazpedalhoz hozza ernek.

2016. szept. 15. 22:01
 13/20 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat
2016. szept. 16. 06:25
 14/20 anonim ***** válasza:

12-es: a Toyota pl. biztosan ezt teszi. Simán lehet, hogy tévedek, de tapasztaltam és olvastam is, hogy pl. a piros lámpánál ez történik. Egyébként jelenleg is automata váltós autót használok és tapasztalom is ezt a dolgot.

Félre nem akarok tájékoztatni senkit és biztosan van különbség a fokozatmentes automaták és a robotizált kéziváltók közt is. De mivel a kérdező nem írta le, kérdésünkre sem, hogy milyen autóval próbálkozik, nem tudtuk a tutit. Az Isten szerelmére..

2016. szept. 16. 08:26
 15/20 anonim ***** válasza:

14

Szerintem arra gondolhatsz, hogy a váltó szétkapcsolja a hajtást a fékpedál érintésére (pl. multitronic), így ha állsz az autóval féken a lábbal nem akarja vinni az autót.

Csak akkor kapcsolja össze újra a hajtást ha elengeded a féket. De nem teszi magát üresbe.

2016. szept. 16. 10:45
 16/20 A kérdező kommentje:
Most még csak álmodozom arról hogy lesz egy kocsim és ha lesz autómatát szeretnék venni,még nincs eldöntve milyen meg a következő 2 évben nem is lesz autóm az is biztos.
2016. szept. 16. 14:36
 17/20 anonim ***** válasza:

16

Jó választás. Egyetlen hátránya, hogy használt kocsinál max pár éven belül a vételtől számítani kell egy váltófelújításra ami kb 300E ft.

Ha nagy szerencséd van és egy megbízható hagyományos autómatát veszel akkor lehet hogy nem.

2016. szept. 16. 16:31
 18/20 anonim ***** válasza:
Egyébként jelenleg is automata váltós autót használok és tapasztalom is ezt a dolgot. - melyik modelje a Toyotanak amin ezt tapasztalod???
2016. szept. 16. 18:47
 19/20 anonim ***** válasza:
Yaris. MMT váltó. Tudom, ez robotizalt váltó es nem automata.
2016. szept. 16. 23:47
 20/20 anonim ***** válasza:
Azt hiszem, lezarhatjuk a témát. Nem uresbe teszi, rosszul fogalmaztam. Csak a hatása ugyanaz, mintha uresben lenne, mivel a fekpedal benyomva tartasanal a szivattyú kerek áll. Ezert nincs hajtás, ha jol tudom.
2016. szept. 17. 00:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!