Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyibe kerül kb fenntartani...

Mennyibe kerül kb fenntartani egy nagymotort?

Figyelt kérdés
Annyi mint egy kocsit? Több, kevesebb?

2016. szept. 14. 08:59
 1/10 A kérdező kommentje:
Friss jogsival hány köbcentis motort érdemes venni?
2016. szept. 14. 09:02
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Kevesebb, mint egy auto.

De adokat es minden ugyan ugy fizetni kell utana.

2016. szept. 14. 09:06
 3/10 anonim ***** válasza:

Jóval kevesebbe kerül a fenntartása mint az autónak.

Pl nekem van egy 1,3-as kocsim és egy 150-es motorom.

Biztosítás:

-az autóra kb.20000Ft/év

-a motorra kb. 4-5000Ft/év

"súlyadó" (nem tudom pontosan hogy hívják, régebben ez volt a neve)

-autóra 7000Ft/év

-motorra 600Ft/év

vizsgadíj:

-autóra 20000 Ft körül

-motor 8-9000 Ft

2016. szept. 14. 09:36
 4/10 dirtboy ***** válasza:
100%

így értelmetlen a kérdés,

suzuki swift vs kawasaki zx10r közül azt hiszem a zx10r többet elvisz.

nyilván egy fentebb említett 150ccm-is motor jóval olcsóbb de mivel se autó típust se motor típust nem írtál így értelmetlen a kérdés.

2016. szept. 14. 10:34
 5/10 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Ha írnál valami elképzelést, hogy milyen motorban gondolkozol, akkor lehetne segíteni.
2016. szept. 14. 12:40
 6/10 anonim ***** válasza:

Igen, valahogy így van. Ez így nagyon tág fogalom. A teljesítményadó ugye függ a teljesítménytől és a kocsi korától, ahogyan öregszik az autó, úgy lesz egyre kevesebb az összeg.

Biztosítás is nagyon változó. Ezek mellett nem is számoltuk a szervizköltséget. Nekem kb 40e egy éves szerviz ha nincs baja az autónak, gumi minimum 25e/db. Ha bármit cserélni kell, jóval több.... Műszaki kb 25e.

A motorokról nem tudok nyilatkozni.

2016. szept. 14. 15:25
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
:D a határ a csillagos ég! Én ledurrantok szezononként 2hátsót és egy első gumit, meg egy lánc szettet. Akkor hol itt az olcsóbb az autónál duma?
2016. szept. 14. 19:41
 8/10 anonim ***** válasza:

Az 1000-res sportmotor éves fenntartása kijön annyiból, mint egy 1000-res Suzuki Swifté. Tapasztalat. Kivéve ha ilyen 30 ezer kilómétereket motorozol évente.

":D a határ a csillagos ég! Én ledurrantok szezononként 2hátsót és egy első gumit, meg egy lánc szettet. Akkor hol itt az olcsóbb az autónál duma?"

Na hát ez így annyi, mint 4 darab 14-es téligumi. És akkor nyárigumit még nem is vettél az autóra. Meg olajat sem cseréltél. Klímát nem töltetted fel, nem cseréltél 4 fékbetétet, lassan a vezérlést is cserélni kéne, de a biztosítási díj is nőtt. Soroljam még, hogy mennyivel drágább az autó?

2016. szept. 14. 21:11
 9/10 anonim ***** válasza:
Meséld már el nekem, hogy olcsóbb fenntartani egy sport motort ugyan annyi futott km-re számolva... Teljesítmény adó egy 180le-s gixerre ugyan annyi mint egy swiftre... Jah nem.. Valamint a biztosítás sem ;)! Egy valamire való láncszett szereléssel együtt 40e, egy pár abroncs 65 (csak hogy ne a legdrágábbat vegyük) ilyen apróságokat mint mondjuk egy automata lánc olajozo 40e ne is számolj. A kiegészítők amik magukban 100ezres nagyságrendet képviselik ne is számoljuk, mint például egy 60-100ezres sisak vagy egy 25ezres bőr protektoros kesztyű. Stb stb stb. Már csak ha a fogyasztást számoljuk is, bukott a dolog! Évente 15-18ezret hajtok bele a motorba, de akkor volt utoljára olcsóbb a fenn tartása mikor apám simoján tanultam motorozni '89-ben.
2016. szept. 14. 23:06
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Én egy chopperre gondoltam, de hogy milyen nagy azt nem tudom. Még a jogsi sincs meg és nem tudom, hogy mivel kéne kezdeni.
2016. szept. 15. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!