Mennyibe kerül kb fenntartani egy nagymotort?
Kevesebb, mint egy auto.
De adokat es minden ugyan ugy fizetni kell utana.
Jóval kevesebbe kerül a fenntartása mint az autónak.
Pl nekem van egy 1,3-as kocsim és egy 150-es motorom.
Biztosítás:
-az autóra kb.20000Ft/év
-a motorra kb. 4-5000Ft/év
"súlyadó" (nem tudom pontosan hogy hívják, régebben ez volt a neve)
-autóra 7000Ft/év
-motorra 600Ft/év
vizsgadíj:
-autóra 20000 Ft körül
-motor 8-9000 Ft
így értelmetlen a kérdés,
suzuki swift vs kawasaki zx10r közül azt hiszem a zx10r többet elvisz.
nyilván egy fentebb említett 150ccm-is motor jóval olcsóbb de mivel se autó típust se motor típust nem írtál így értelmetlen a kérdés.
Igen, valahogy így van. Ez így nagyon tág fogalom. A teljesítményadó ugye függ a teljesítménytől és a kocsi korától, ahogyan öregszik az autó, úgy lesz egyre kevesebb az összeg.
Biztosítás is nagyon változó. Ezek mellett nem is számoltuk a szervizköltséget. Nekem kb 40e egy éves szerviz ha nincs baja az autónak, gumi minimum 25e/db. Ha bármit cserélni kell, jóval több.... Műszaki kb 25e.
A motorokról nem tudok nyilatkozni.
Az 1000-res sportmotor éves fenntartása kijön annyiból, mint egy 1000-res Suzuki Swifté. Tapasztalat. Kivéve ha ilyen 30 ezer kilómétereket motorozol évente.
":D a határ a csillagos ég! Én ledurrantok szezononként 2hátsót és egy első gumit, meg egy lánc szettet. Akkor hol itt az olcsóbb az autónál duma?"
Na hát ez így annyi, mint 4 darab 14-es téligumi. És akkor nyárigumit még nem is vettél az autóra. Meg olajat sem cseréltél. Klímát nem töltetted fel, nem cseréltél 4 fékbetétet, lassan a vezérlést is cserélni kéne, de a biztosítási díj is nőtt. Soroljam még, hogy mennyivel drágább az autó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!