Indításkor füstöl a motor, ez lehet szelepszár szimering kopás?
Adott egy 2001-es 1.6 16V Swift. Indításkor ahogy beindul 1-2mp-ig füstöl, de utána azonnal abba is marad.
Erős a gyanúm, hogy szelepszár szimering lesz a gond. A blokk menet irány szerinti bal első hengernél ici picit mintha olajos lenne.
Nyilván látni kellene a motort a pontos hibafeltáráshoz, de hátha valakinek már van tapasztalata ilyennel.
A motor amúgy szépen jár és erős is, hirtelen gázadásra és motorfékezésre nem füstöl.
Mennyibe kerülhet egy szimering szett csere? Darabja kb 5-600Ft, azt tudom, de őszintén szólva nem tudom mennyire kell szétszedni a motort ehhez!?
Persze a hengerfej tömítés sem kizárható hiba.
Várom az ötleteket/tapasztalatokat.
Előre is köszönöm.
Elképzelhető, hogy csak a szívató miatt füstöl. A szelepszár szimering csere nem túl olcsó buli sajnos; le kell venni a hengerfejet, ez természetesen tömítések cseréjével is jár. Ilyenkor, ha már le van véve a hengerfej, értelemszerű becsiszoltatni a szerepeket is, es ha kell, akkor síkoltatni a tömítő felületet.
Egyébként ha a hengerfejtömítéssel van baj, akkor max a vizet eheti :)
Fogy a motorból az olaj? Illetve azt próbáld meg, higy magasfordulatu (2500 fölött) motorfékezel mondjuk egy nagy lejtőn, viszonylag sok ideig. A végen nyomj neki egy nagy gázt, es nézd meg, higy füstöl-e. Ha igen, akkor valóban eszi az olajat, ugyanis motorféknél az egészében vákum van, ami felszívja az olajat, ha fel tudja :)
Nem tapasztaltam még olaj fogyást. Éppen hogy csak csipkedheti.
Valószínűleg elviszem majd megnézetni egy Suzukis guruhoz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!