Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Olaj szintje emelkedik, a...

Olaj szintje emelkedik, a hűtővízé pedig csökken. Mitől lehet?

Figyelt kérdés
Egy 160 ezer kilométert futott 3 literes BMW dízelről van szó. Egy hete vettem észre, hogy az olajszint megemelkedett. Hibaüzenetet nem dobott az autó, a viselkedése sem változott meg. Ma olajcseppeket fedeztem fel a garázsban. Gyorsan a kocsi alá néztem és láttam, hogy az alsó motorvédő burkolat tiszta olaj. Elkezdtem mindent átnézni és még azt vettem észre, hogy a hűtővíz pedig minimum szint alá csökkent. Az agresszívnek tűnő folyás ellenére az olajszint még mindig magas. Mi az isten lehet?

2016. szept. 6. 22:15
 1/7 anonim ***** válasza:
Meghibásodhatott a hengerfej tömítés és hűtővíz kerülhetett az olaj közé. Az olaj tiszta tartályba történő leengedésével meg lehet győződni arról hogy az olaj alján van-e némi hűtővíz.
2016. szept. 6. 22:20
 2/7 A kérdező kommentje:
Értem. Természetesen elviszem szervizbe is minél hamarabb, de addig is tájékozódnék. És miért folyik most már alul is? Vagy ilyenkor a megemelkedett olajszint miatt kinyomja valahol a rendszer a cuccot?
2016. szept. 6. 22:30
 3/7 anonim ***** válasza:
Olajszint a hutoviztol emelkedett meg. Ha szerencsed van akkor hengerfej pakolas 15 000 ft munkadij. Ha nem akkor a hengerfej deformalodott. 150 000 ft.
2016. szept. 6. 23:41
 4/7 A kérdező kommentje:
király... csak azt nem értem, hogy miért folyik ki az olaj a kocsiból? Vagy már lehet, hogy annyira magas volt a szint, hogy valahol egy két tömítés megadta magát? Illetve ennek nem kéne a kocsi menettulajdonságán jelentkezni? Pöccre indul, nem dadog, alapjárat stabil stb.. ha nem nézek alá, észre sem veszem, hogy baj van :S
2016. szept. 6. 23:45
 5/7 anonim ***** válasza:

Az alsó folyásnak nincs köze a hűtőfolyadékhoz. Az előttemlévők írták hogy a hengerfej, vagy annak a tömítése lehet rossz. De lőfordulhat hogy egy fagydugónál folyik össze,vagy elrepedt valahol a motkrblokk.

Alul a folyás a rossz főtengely szimeringek miatt, a rossz kartertömítés miatt, a rosszul meghúzott olajleeresztő csavad miatt, a rosszul meghúzott olajszűrő miatt lehet. De még a hibás hengerfejtömítés vagy szelepfedél tömítés miatt is folyathat. Az olaj is lefelé folyik. Attól hogy alul olajos, még lehet hogy felül ereszt. Meg kell nézni.

2016. szept. 7. 06:12
 6/7 anonim ***** válasza:
Ahogy az utolsó írta, valószínűleg csak hengerfejtömítés, rosszabb esetben hengerfej probléma. Olaj folyhat ezért, de lehet tök más is. Meg kell nézni, honnan jön az olaj, és nem csak alulról
2016. szept. 7. 07:18
 7/7 anonim ***** válasza:
Tudok egy Mercit, amelyiknek olajos volt a hűtővize. Annak az egész motorblokkja elrepedt. Na jó, nem akarlak megijeszteni, de mindenképpen járj utána a dolognak, mert komoly hiba is lehet.
2016. szept. 7. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!