Ahogy emelkedik a motor fordulata vele együtt nő az erősítő által adott torzítás sípol és folyamatosan búg ha le állítom a motort megszűnik a búgás és a sípolás s majd csak ezután szól tisztán. Ez mitől van, és hogy tudom a hibát kijavítani?
Generátorzaj a neve. Sok millió oka lehet, a legvalószínűbb a testkábeled.
Az erősítő testelését úgy oldd meg, hogy lehetőleg a kábel ne keresztezze se az rca se a hangszóró kábeleit.
Pl egyik oldalon megy a sokszáz kábeled, másik oldalon pedig megoldod valahol a testet.
Az enyémben 2 pár 2ezer forintos media marktos van, nincs semmi bajom vele, bár nekem nem is volt gondom, öcsémé búgott a fordulatszámmal arányosan. A kábeleket kicsit elrendeztük és megoldódott.
Ha nem ez a probléma, akkor lehet hogy a te rca-dban nincs árnyékolás vagy esetleg sérült valahol.
Kevés lett az írásjel, a búgás/sípolás változik fordulatszámra vagy csak a torzítás?
Hallgasd meg neten milyen a generátorzaj, arra hasonlít?
Az is megoldás, ha valamelyik haverodnak van hangcucca és tudsz cserélgetni, mi így próbálgattuk. A fő egységeket egyesével kicseréled, ha megjavul a hang, akkor tudod mi volt a gond. Ha nem javul meg, akkor a kábelekkel lehet valami, azokat kell átnézni.
A kondenzátor úgy tudom, hogy CSAK feszültséget tárol, ezt közvetlenül az erősítő elé kell tenni, tehát jobb lesz kicsit a hangzás (persze komolyabb szettnél van értelme).
Te a zajszűrőre gondolsz szerintem. Nem tudom hogy mennyire hatásos, változik-e a hangminőség, de nekem nincs ilyen beépítve és egyáltalán semmi gondom a zenével. Szerintem ez a normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!