A kocsim átíratását nézve ha még benne vagyok a 15 naptári napban, ugyanakkor akitől vettem, nem íratta át, hanem azt azt megelőző tulaj nevén van, akkor most mihez kell mérni a 15 napot?
Augusztus 23-án vettem és onnantól számítva a 15. nap holnapután kedden vagyis szeptember 6-án van. Igen ám, csak az előző tulajdonos nevén van az autó, nem azén, akitől vettem. Akitől vettem, az augusztus 14-én vette attól a sráctól, akitől én vettem. Én pedig 9 napra rá attól, aki nem íratta át a nevére.
Most akkor mihez kell viszonyítani a 15 napot? Ha ahhoz nézve nézzük, amikor a másik srác eladta /akinek most a nevén van/, akkor kedden a 24. nap lesz. Ha túllépem majdnem 10 nappal az átíratást, annak van valami súlyosabb következménye? Bár ez attól is függ, hogy mihez viszonyítva kell nézni. Ha simán onnan, amikor megvettem, akkor még jó vagyok keddig. Bár addig nem várok, holnap mindenképpen megyek átíratni.
Kettőt írtunk. Az egyiken szerepel eladóként az, akinek a nevén van a kocsi, vevőként pedig akitől gyakorlatilag vettem.
A másik papíron pedig eladóként van ez az utóbbi személy, a vevő pedig én vagyok.
Tudom, kicsit kacifántos, de X megvette Y-tól augusztus 14-én, Y-tól pedig én vettem meg 23-án. Y nem íratta át a saját nevére, továbbra is X nevén van.
Tehát az egyik papíron X az eladó, Y a vevő, míg a másik papíron már Y az eladó és én vagyok a vevő. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!