Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kocsi mosás után ha rátesszük...

Kocsi mosás után ha rátesszük az autóponyvát a kocsinkra az okozhat rozsdásodást vagy felgyorsíthatja azt?

Figyelt kérdés
2016. szept. 3. 19:29
 1/9 anonim ***** válasza:
Az autóponyva többet árt az autónak, mint ha nem takarod le. Karcol, ás akadályozza a szellözést is
2016. szept. 3. 19:45
 2/9 A kérdező kommentje:
Én mosás után azért szoktam letakarni hogy ne koszolódjon össze.Nagyon tudatlan vagyok ebben a témában ezért is kérdezem hogy miért baj az ha akadályozza a szellőzést?Télen nem jelent védelmet az autónak?
2016. szept. 3. 19:54
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha nem is látod, akkor is por megy alá. A légmozgás miatt mozog a ponyva, és össze-vissza karcolja a fényezést.
2016. szept. 3. 20:19
 4/9 anonim ***** válasza:

Autómosás után a résekben még maradhat nedvesség akkor is ha azt nem látod. Ha letakarod egy ponyvával az autót, akkor még nehezebben fog kiszáradni, tovább marad nedves, ezért hamarabb elkezdhet rozsdásodni.

Ha csak másnap takaros le, vagy mész vele előtte egy hosszabb utat, úgy már nem okoz akkora gondot.

Nekem is ponyva volt az autómon fél évig rendszeresen, amíg nem volt garázsom. Mosás, illetve eső után inkább nem takartam le. Ha tökéletesen kiszáradt, akkor ment rá a ponyva. Nekem is ilyeneket mondtak, hogy karcos lesz, stb... de semmi baja nem lett.

2016. szept. 3. 20:51
 5/9 A kérdező kommentje:
Értem.És rozsdásodás terén mi a helyzet?Ront a dolgon vagy az ellen legalább véd? Ha ennyire káros a ponyva akkor miért szokták használni az emberek?
2016. szept. 3. 20:52
 6/9 anonim ***** válasza:

Az egész csak a ponyva minőségétől függ. Méretpontos selyembélésű páraáteresztő ponyvának nincs más hátránya, mint hogy macerás felteni és hogy nagyon drága.

Az egyszerű bolti orkánponyvák karcolnak és lógnak.

2016. szept. 3. 22:02
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Azért tettem fel ezt a kérdést mert úgy vettem észre mintha a ponyva miatt elkezdett volna rozsdásodni a kocsim.Én hülye fejjel mosás után egyből rátettem a ponyvát.Ez az első kocsim ezért sajnos neki kell elszenvednie a tapasztalatlanságomat és hülyeségeimet :S
2016. szept. 4. 19:34
 8/9 anonim válasza:
Hagyd a ponyvát a francba :) Fél évente egy viaszos mosás, amúgy meg a többi mosásnál, amit Te végzel, hagyd megszáradni. Én le szoktam törölni, de még az sem 100%-os szárazságot ad, meg nem is lehet, csak nagyon "finom" törlővel, nehogy karcosodjon tőle.
2016. szept. 4. 20:06
 9/9 anonim ***** válasza:

Én három ponyvát vettem mire megtaláltam a megfelelőt. Az első egy elég drága darab volt, bőven öt számjegyű összegért, amit légáteresztő néven hirdettek. Ez ilyen textilszerűség volt tapintásra. Jó vastag puha anyag. Vízhatlanként hirdették, de szerintem csak a por ellen jó zárt térben. Ugyanis totál étázik, mint valami filcszerű anyag. Vissza is vittem, visszaadták a pénzt.

A második egy olcsó Lidl-ben kapható típus volt. Ez ilyen vékony orkán anyagból volt. Fel se tettem a kocsira, mert az előző tapasztalat után egyből mentem vele a fürdőszobába és a szélén kipróbáltam a csap alatt. Ez is átázik.

Végül egy köztes árú típust sikerült kiválasztani, ami nem ázik ár és én nem vettem észre hogy karcolna.

Ahogy fentebb írtam, csak pár hónapig, októbertől márciusig használtam ponyvát. Utána lett garázsom. Rozsdát nem fedeztem fel tőle. De hosszú távon ha úgy bedunsztolod, ahogy írtad, szinte garantált. Nem tökéletesen száraz és tiszta autóra tilos fölrakni!

2016. szept. 6. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!