Melegebb vagy hűvösebb van nyáron egy lesötétített szélvédőjű autóban?
Ha áll a napon kb. ugyanúgy átmelegszik.
Menet közben a klímának könnyebb dolga van akkor hűvösebb.
Ha nincs benne klíma akkor abban is meleg lesz.
Nem értek egyet. Van sima sötétítés nélküli autónk és gyárilag sötétített is. Igaz csak oldalt és hátul.
A sötétített autóban ablak lehúzása nélkül is, magas ventilátor állással lehet nyáron autózni. A másikba nyári melegben lehúzott ablak nélkül képtelenség megmozdulni.
Pontos mérést nem végeztem, de érezhetően lassabban és kevésbé melegszik át a sötétített autó, pedig mindkettőbe előlre felrakom az alufóliás fényvisszaverő bizbaszt, plusz öntapadós roló van oldalt.
én tavaly sötétítettem. Vagyis hővédő fóliáztattam az egész kocsit.
Egyértelműen érezhető a különbség. Nyári melegben eggyel alacsonyabb fokozaton járhat a ventilátor a klímával.
Egész nap napon áll. Nyilván a belseje felmelegszik, de messze nem annyira mint korábban. Pl beülök és tudok egyből indulni, mert a kormány, ülés csak a belső levegő melegségét veszi fel, nem a nap égette forróságot (biztos ismeri mindenki, amikor nem tudod megfogni a kormányt olyan forró). Szóval egyértelműen jobb. Nem volt két fillér, de nekem nagyon megérte.
2-est én is támogatni tudom.
Megfogja a hőt, de érdemes olyat rakatni, ami UV szűrős. Nekem is van az autón, és hasznos. Persze ha kint áll órákig a napon, akkor ugyanúgy 50-60 fok lesz benne, de sokat fog nyári melegben. A karomon érzem főleg vezetés közben, hogy fogja a hőt. Ja, és nincs klíma az autóban (egy 25 éves Opel)
4
A karodon érzed?
Első ablakra nem tehetsz.
Most látom, hogy szélvédő a kérdés.
Azt nem sötétítheted le.
A "B" oszloptól hátrafelé lehet fóliázni.
na az "új" szabályok
"B" oszloptól hátra úgy sötétítesz, ahogy akarsz.
Az elülső oldalablakokra régen 90% fényáteresztés volt a szabály (üveggel együtt kell ennek megfelelni, nyilván), nekem ott hővédős, UV szűrős van, szinte nem is sötétít. Az új szabályok engedékenyebbek, 75% fényáteresztés kell elöl oldalt.
Régen a szélvédőt nem lehetett, de ha jól tudom, most ez is változott, 95% (vagy 90%) fényáteresztésig fóliázhatod. Az is inkább a hővédő kategória. Koppra sötétíteni valóban csak "b" oszloptól hátra (beleértve a hátsó szélvédőt, azt is szabad, ha megvan mindkét oldalon a külső tükör).
Biztonság kedvéért érdemes a jogszabályt megnézni, de vagy tavaly, vagy idén változtatták meg.
4-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!