Hogy szoktak köszönni egymásnak a motorosok? Tudom hogx intenek de hallottam h valaki csak kiteszi a lábát valaki kezével stb. Vagy ez az embertől függ?
Embertol/helyzettol fugg.
Mondjuk labhasznalatot en csak autoskent latok, amikor felrehuzodok, hogy elengedjem oket, akkor a labukkal koszonik meg, ha epp a kuplungkart tartja a kezuk.
Motoroskent en a balkezemmel intek, illetve a fejemmel biccentek ha epp foglalt a kezem.
Altalaban megvarom amig masok koszonnek nekem. Az elejen en is koszongettem boszen, amig az egyik szembejovo motoros feltartotta latvanyosan a kozepso ujjat, azota en nem koszonok elore. Mondjuk lany vagyok (rozsaszin dzsekimen latszik is), ugyhogy nekem nem kotelezo elore koszonni ;)
Igen, valóban vannak a csülök emelgetők. Egyre többen. Szerintem ritka paraszt egy szokás.
Értem én, hogy veszélyes elengedni a kormányt, de amikor nyílegyenes úton elmegy mellettem vagy jön szembe és csak egy kutyahugyozópóz telik a másiktól intés helyett..inkább ne is köszönjön. Ha éppen nem gépészkedek ( tehát mondjuk nem egy tempósabb kanyar közepén találkozom a másik motorossal - ahol tényleg jobb nem elengedni kormányt- akkor a kezemmel intek). Ha pedig gépészkedek éppen - akkor nem tudok köszönni sehogy sem :)
Egyébként a lábemelgetést én régen csak Hringen láttam, amikor a pályamotorok vezetői a lábukkal jelezték, hogy a box utca felé fognak menni a kanyar után - ott valóban volt értelme ( azokon a gépeken nincs index )
Kisebb tempónál (pl városban), intek vagy ha mindkét kezem foglalt, akkor bólintok. Ha nagy tempóval megyek, vagy egy kanyarban bűvészkedek, akkor villantok (bólintásból nem sokat látnának).
A lábemelésről annyit, hogy én akkor szoktam, ha valakit előzök. Jobb kézzel a gázt húzom, ha balról előzök és ballal intek, azt meg lehet nem is fogja látni. Ezért "intek" a jobb lábammal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!