Torziós rugó + rugó kovács?!
Az lenne a kérdésem, hogy torziós rugót összébb tudja venni a rugókovács, hogy üljön az autóm pár centit?
A kép illusztráció.
ez csavarrugó.
Ha torziós rugó lenne benne, annál csak elég lenne a rudakat más helyre rakni, és lejjebb ülne.
A rugó két vége összeszűkül, vegyél inkább ültető rugókat.
Végülis amit mutatsz, az a torziós rugó egyik fajtája, csak éppen tekercsrugónak hívjuk. Ezt tudja neked úgy alakítani a rugókovács, hogy a nyugalmi hossza kisebb legyen és lejjebb üljön az autó. Gondolom, az ültetés egyéb paramétereivel tisztában vagy, azokat nem részletezem. Meg én amúgy is megkaptam már sokszor, hogy vészmadár vagyok, mikor futóműállításról és egyebekről szövegelek holmi internetdiplomás tuningmérnököknek.
Ha "valódi" torziós rugóról van szó, ott általában a bekötéssel szoktunk játszani, a legtöbbnél van rá mód, hogy egy kicsit más pozícióban rögzítsd és lejjebb üljön az autó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!