Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » BMW 320i E46 facelift, esetleg...

BMW 320i E46 facelift, esetleg 323i,325i, vagy 328i?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Új kocsi (oké, használt, kinek hogy tetszik jobban) vásárlása előtt állok, és nagyon az E46os BMW-k felé húz a szívem. A mostani autóm egy kis 1.6-os B vectra, őt cserélném le, ám elég sok böngészés után sem tudom eldönteni egészen pontosan melyik változat lenne a legjobb. Talán a 320i faceliftes változata felé dől a mérleg, viszont a nagyobb motoros társai pedig a nagyobb teljesítmény ellenére sem rendelkeznek sokkal nagyobb fenntartási költségekkel, így lehet inkább arra lenne értelmesebb gyűjtögetnem. Esetleg vannak tapasztalataitok , vagy bármi javaslat? Köszönöm előre is!

Utólag pedig leszögezném, hogy bár tudom, hogy lesznek, de nem kifejezetten fog érdekelni a sok troll, lehordó, semmitmondó, "nevegyélbmwthlyegyerek" válasz. Valamint nekik kiemelném, hogy nem azért szeretnék BMW-t venni, hogy hetente új gumit vegyek rá, mert fszagyerek vagyok, és füstölő gumikkal megyek lámpától lámpáig...És az sem utolsó szempont számukra, hogy nem, nem fél millióm van rá, és a legolcsóbb agyonhajtottra pályázok...

2016. aug. 28. 09:39
 1/7 anonim ***** válasza:

20i(2.2)-től felfelé már barátságos a motorerő a kasznihoz. Érdemes fl utáni modellt nézegetni, mert ott már nincs hátsó rugó törési probléma.

23i ből lehet csinálni 25i-t.

2016. aug. 28. 10:16
 2/7 anonim ***** válasza:

"20i(2.2)-től felfelé már barátságos a motorerő a kasznihoz"

barátságos :DDD haver ekkora motorokat egyel feljebb lévő kategóriába raknak, 3-as bmw-hez barátségos még 2 liter alatt is. accordba raknak 2.4-est, de a 2.8-as meg már majdnem s merci motor. és azt mondja barátságos :DD sokat értesz hozzá látom

2016. aug. 28. 10:23
 3/7 anonim ***** válasza:
20i alatt nem túl acélos az autó, ennyi erővel F astrat is vehetne az is jobban megyen az 1.6-os motorral mint a bmw az 1.8-1.9-es motorokkal (316,318).
2016. aug. 28. 13:09
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat :) . Igen, 316, és 318 nem is játszik, ahogy olvastam azokkal van a legtöbb probléma is.
2016. aug. 28. 13:31
 5/7 anonim ***** válasza:

Inkább a facelift előttiekkel van probléma.

Az dícséretes hogy egy drágább ámde jó karban lévőt akarsz venni. De figyelj oda mert sok az árverés ami leginkább azoktól eladók akik mostanában hozták hogy eladva keressenek rajta. Törve hozzák és helyreállítva már újszerűként hirdetik ilyen M meg N rendszámmal.

2016. aug. 28. 14:56
 6/7 anonim ***** válasza:

Városban az összes 6 hengeres be fogja verni a 10-et.

Az FL utániakból szerintem elég drága a 25 és a 28i. Szerintem ez az a kettő amiből érdemes választani a 20-as elég gyenge szerintem, ezek talán adnak is vezetési élményt. A szervizelés se drágább, sőt a fogyasztás is nagyon hasonló.

2016. aug. 29. 10:33
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, hogy nagyjából a fenntartásuk egyezik, viszont tényleg elég drága az összes faceliftes 325 és 328, ráadásul alig találkozni velük. 320 meg csak elterjedtebb, könnyebb kifogni egy igényes, karbantartott példányt, és azért a 75 lovas vectra után, az a 170 ló sem kis ugrás szerintem :) . De egyébként nekem is szimpatikusabbak a nagyobb pajtások, de az sem megoldás, hogy minden pénzem ráköltöm, aztán nem hogy egy átnézésre, szervizre nem lesz pénzem, de egy teli tankra sem. Akkor legyen a kisebb teljesítményű 320 FL, aztán ha közbe is jön valami, nem a garázsban fog porosodni szegény :) . Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat egyébként, ment a zöld kéz mindenkinek!
2016. szept. 3. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!