Lecserélnétek egy 2003-as 1.8 benzines Vectra c-t, egy hasonló évjáratú dízel Seat Leonra (1.9 TDI) vagy esetleg szintén dízel Fiat stilo-ra (1.9 JTD)?
Én nem cserélném le, mert egy az, hogy az Opel Vectra C nagyon-nagyon jól ki ki...... A régi Seat-ok, illetve Fiat-ok pedig csúnyák.
Meg a jól működő, megbízható autódat lecserélnéd egy zsákbamacskára? Kevesebbet fogyaszt az egy dolog, de lehet kifogsz egy szart, amire csomót kell költeni és visszasírod a Vectra-t, amibe csak kicsivel többet kellett tankolni.. Ha nem nyomnád neki, 9 liter körül enne. Nah meg én nem is kockáztatnék dízellel, azok sokkal bonyolultabbak és többe kerül a szervizelésük, mint a benzines variációnak.
Helykínálatban nagyon visszalépés lennének ezek az autók s vectrához képest.
Az hogy a dízelt drágább fenntartani, ez szerintem sokban függ attól hogy milyet veszel. Ismerősöm a ford fiesta láncos motorjára (1.3 vagy 1.4 nem tudom hogy melyik a láncos) már ráköltötte az autó árát legalább, nekem így közelítve a 400e km-hez még a kötelezőkön kívül nemigen volt semmi bajom az dízellel.
Az hogy meg egy benzinest fenntartani olcsóbb, hát nem is tudom :) Szomszédom 8 éve csak tankolja és olajat cserél, semmi mást. Én a benzinesre a gatyám is ráköltöttem, gyertyáktól kezdve, elosztófej, minden sz*rságra.
Amióta vettel egy Golf 4-et, én is csak tankolom, padlógáz ahol lehet, akkor is 5,5-6L megállít a városban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!