LED-es hátsó lámpához kell TÜV engedély, vagy esetleg másféle engedély? Ha igen, honnan tudom beszerezni?
mindenért büntetnek amiért csak akarnak, ha van engedélyed azért fognak megbüntetni mert nincs beírva a forgalmiba.
Péntek és szombat este ne menj a váci útra vele és akkor nem lesz gond.
Amúgy szerintem nem állnak jól ezek a kocsin
Oda van írva zöldön fehérrel: "Európai engedéllyel (E jellel) rendelkezik ez a hátsó lámpa!"
Amiben benne van az európai jóváhagyási jel (gy.k: "E" jelzés) azokat minden további nélkül beépítheted és használhatod közúti forgalomban is.
"Amiben benne van az európai jóváhagyási jel (gy.k: "E" jelzés) azokat minden további nélkül beépítheted és használhatod közúti forgalomban is.
"
Persze hogyne.
Majd ha beírják a forgalmiba,akkor igen,de az meg nem olyan egyszerű ahogy azt sokan gondolják.
Átlag rendőrt nem izgatja az ilyesmi,viszont ha kikapsz egy KPM-t péntek este a Váci úton például,akkor buktad a forgalmit vagy viheted szemlére,ahol majd bukod a forgalmit.
Egyébként ez a tipikus Tuner Jóska kategória,nem beszélve arról hogy baromi zavaró a mögötted állónak sötétben.
Nyugdtan használhatod,és még jól is néz ki.
A valóságban a kutyát sem érdekli, főleg hogy még "engedély" E jelzés is van hozzá.
#4: Tévedsz, ráadásul a KPM már legalább 25 éve megszűnt!
Mielőtt butaságokat irkálsz, olvasgasd a 6/1990 KöHÉM rendeletet.
Most nézem, 90 ezerbe kerül? Miből van ez, aranyból? Ha ügyes vagy, otthon megcsinálod magadnak max. 5 ezerből, az eredeti lámpát felhasználva. Persze, így már sokkal nagyobb az esélye a büntetésre, de amelyik rendőr meg akar büntetni, az meg is fog. Öcsémet egy hónapja azért kapott egy szép kis csekket, mert a hátsó lámpái és az oldal indexek nem a saját kocsijáról valók voltak, hanem egyel újabb generációjéról. Rendőr mikor először belekötött mondta neki, hogy van E jelzés a lámpákon, utána kérte a forgalmit, amiben szerepelnie kell annak, hogy milyenre lett cserélve (legalábbis a rendőr ezt mondta, hogy igaz-e azt nem tudom), valamint kérte annak a műhelynek a nevét, ahol ez a csere végre lett hajtva, de ugye ez sem volt, mert otthon lett csinálva, így a rendőr szemében már is volt 2 olyan dolog, ami miatt büntethető, és ezt az alkalmat nem is szalasztotta el...
Ez a történetet azért írtam, mert "hivatalosan" elég ebben az esetben az E jelzés is, mégis sok hatósági személy le sem szarja a törvényt. Bíróságra vinni az ügyet meg nem érdemes, mert sokkal többe jönni ki a teljes költség, mint a fizetendő bírság.
"utána kérte a forgalmit, amiben szerepelnie kell annak, hogy milyenre lett cserélve (legalábbis a rendőr ezt mondta, hogy igaz-e azt nem tudom)"
Nem igaz, csak épp a rendőr is úgy áll hozzá, mint ahogy az autós. Ha valami nyegleó, akkor bármibe bele fog kötni!
Az ilyen esetet nem kell bíróságra vinni, nem kell elfogadni a helyszíni bírságot, aztán ellent kell mondani.
Nekem is volt, hogy a KMB belekötött a ködlámpámba, mert kék színűnek látszott az üvege. Pedig gyári Seat lámpa volt. Meg akart bírságolni, és még fényképezni is akart. Én meg bekapcsoltam, hogy úgy fotózzon, mire meglepődött, hogy sárgán világít.
"#4: Tévedsz, ráadásul a KPM már legalább 25 éve megszűnt!
Mielőtt butaságokat irkálsz, olvasgasd a 6/1990 KöHÉM rendeletet."
Akkor NKH,teljesen mindegy.
Majd ha szívsz egy gyári toronymerevítő miatt,akkor majd elhiszed hogy semmit se érsz az E betűkkel.
Ha egyszer az a belső utasítás,hogy tüntessék el a tunner autókat az utakról,akkor el fogják tüntetni,ha van E,ha nincs.
NKH szemlén nincs kenőpénz,meg okosba intézés.
#9:
Hidd el, ki tudok állni az igazamért!
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!