Mennyit fogaszt átlagosan városban egy dízeles 2002-es Renault Laguna 1.9 dCi Authentique/Expression? Új családi autót szeretnék, de a fogyasztása nem szeretnem ha sok lenne. Köszönöm előre is a válaszokat!
A fogyasztás is legyen szempont, de ez legyen az egyetlen.
Dízeles autók hosszú távú utazásokra vannak tervezve, általában sokat is mennek velük, a nepperek meg jellemzően vissza tekert órákkal kínálják eladásra.
Használt autó esetében sokszor nehéz megmondani menyi is a valós futásteljesítménye, s ha néhány ezer kilométer után cserés lesz nálad néhány fődarab, rögtön szertefoszlik az "olcsó dízel".
2002-es dízelek esetében inkább hihető a 250-300ezer kilométeres futás, mint a 150ezres.
A meghibásodást segíti, ha állandóan hideg motorral, rövid távokon (városban) használod.
Dízelt akkor érdemes venni, ha hosszabb utakra is mentek vele, nem csak városban, és viszonylag rövid 30-40 kilométeres sétakocsikázásra használod.
Kevesebbet fogyaszt mint a benzines, de sokkal bonyolultabb a motor.
Nekem majdnem ilyen autóm van, Laguna 2. generáció, 1.9dCi, 2005-ös modell. Nagyrészt városon kívül használom, de időnként megyek vele városban is. Nem szoktam padlógázzal gyorsítani, szerintem takarékosan vezetek. 7.0 - 7.5 liter / 100 km körül van a fogyasztása városban.
Könnyen kezelhető autó, a méretéhez képest fordulékony is. A Diesel-motor lassabban melegszik be, 10-15 km kell neki, hogy a mutató szerint a víz elérje az üzemi hőmérsékletet. Addig igyekszem nem pörgetni. 40-50 km után már az egész motorblokk egyenletesen átmelegszik, ilyenkor a hangja is visszaesik. Lassan is hű le a motor: aa már jól átmelegedett, majd leállítod, néhány óra állás után is meleg még a motor.
Időnként van rajta javítani való, (nekem 225 000 km van a 11 éves autóban), egy-egy alkatrészt cserélni kell, de kényelmes, jó autó. A futómű nagyon jó, már az 1.9dCi (120 LE) motor elég erős, ha odalépsz neki, elég jól gyorsul és szépen jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!