A német prémiummárkák sofőrjeivel kinek mi a tapasztalata?
Felállítok egy sorrendet.
Szerintem, a Merci sofőrök udvariasak, amikor gyalog vagyok, a zebrán szinte mindig átengednek.
Meg, nem is vezetnek olyan gyorsan.Sávváltásnál is előzékenyek.
2.Audi sofőrök, egy fokkal rosszabbak, mint a Mercisek, gyorsabban is hajtanak.Az előzékenység változó, de gyakrabban normálisak.
3.A BMW tulajdonosok a legrosszabbak.
Agresszívan vezetnek.Ha látod, hogy előzik, még neked kell fékezned, hogy beférjen, megköszönni egy helyzetjelzővel természetesen luxus.
A gyalogosokkal is udvariatlanok.
Nekem egy fiatal Volkswagenem van, persze, ha telne prémiumra vennék, csak azt nem csak megvenni, hanem fenntartani is kell, magasabban a szervizköltségek.
Összességében, a BMW sofőrökkel volt eddig a legtöbb bajom.De, még azok is ilyenek, akik újabb modellt vezetnek, nem leharcolt 15 éves valamit.
Nekem az a tapasztalatom, ha prémium autót felnőtt emberek vezetik, 30-on felüliek, akkor általában ők a legjobb sofőrök. Odafigyelnek másokra, normálisan előznek.
Ha prémium (vagy annak hitt, mert ugye a 20 éves BMW azért nem éppen prémium) autót új jogsis, magukat menőnek gondoló fiatalok vezetik, akkor általában ők a legveszélyesebb sofőrök.
Tapasztalataim alapján még veszélyesek az apucitól vagy pasitól nagy autót kapó kislányok. És az ezer éves autót vezető, de bizonyítani akarók.
Utálom az ilyen általánosításokat, pláne hogy nekem is egy fekete Audi A6 van, ami nem éppen előítélet mentes. Úgy tartom, hogy manapság már ezeknek a márkáknak semmi üzenetük nincs az új modellek kivételével, mert népautó lett a BMW és az Audi is sajnos. A Merci még nem annyira, de lassan az is. Viszont mivel már jó 15-20 éve autós körökben mozgok, és az utakon töltöm a fél életemet, a régebbi tapasztalataim alapján van egy sorrendem:
-Mercedes: középkorú, vagy idősebb emberek autója, akik általában komoly emberek, és nem ökörködésre vették az autót. Szeretik a kényelmet, és nyugis autókázást is, minden szabály betartanak. Viszont néha oda-odalépnek neki, ekkor van az, hogy a Mercik elhúztak mellettem 200-al. Persze bent ők így is csak a csendes suhanást érzékelik kényelemben.
-Audi: elég vegyes a vásárlóköre, de azért inkább komolyabb emberek veszik ezt is. Ők már szeretik nyomni a gázt azért.
-BMW: nem olyan durvák ők sem, mint ahogy sok helyen azt hangoztatják. BMW ugye mindig a sportos márkaként volt definiálva, ennek megfelelően ezt vették a sebességet szerető emberek. Ezért tűnhetnek agresszívnek az utakon, de én mai napig nem látom ezt a durvaságot. Városban is engem majdnem mindig átengednek zebrán, stb.
Éppen a régebbi Mercedes, Audi, BMW autók gazdái a normálisak és az új 10+ milliós autók újgazdag tulajdonosai hiszik azt, hogy ők az élet császárai. Az újgazdagok ilyenek, a sok pénz megbolondít.
De átérzem, hogy a kérdést a frusztráltságod tetette fel veled. Sok frusztrált ember van az országban és ez látszik, ha szóba jön valamelyik fórumban vagy cikkben valamelyik e három német autóból és máris megy az idegbeteg nyálfröcsögős fikázás. Lentebb is lesz biztosan pár ilyen. Popcorn, kóla bekészítve, ahogy mondani szokták ilyenkor :)
Ha ebből a három márkából kéne tapasztalatot írnom,akkor nálam is az lenne a sorrend mint a kérdezőnél.
Félre értés ne essék,eszem ágában sincs általánosítani,szimplán eddig én azt vettem észre hogy a Mercisek abszolút higgadt eléggé szabálybetartó módon közlekednek,az Audisok túrják a gépnek,de nem akárhol,és tekintettel a többiekre,míg a BMW-sekről nekem mindig a kreténmódi előzés meg a másik elé hírtelen bevágás jut eszembe.
Ahogy ellenpélda is bőven az összesre.
És itt leginkább az újabb,erősebb autókra gondolok.
Kérdezőnek: meg is válaszoltad a kérdésed.Ráadásul csőlátó vagy, mert nem kimondottan német prémiummárka-függő a történet.
....."persze, ha telne prémiumra vennék, csak azt nem csak megvenni, hanem fenntartani is kell, magasabban a szervizköltségek."....
Ezt írtad.
Az élet egy verseny a születéstől a halálig.(ha még nem tűnt volna fel)..Nos a nagy autó tulaja a befutó, ővé az aranyérem..a kisautó, ami óccó, és csak erre fussa, az sosem lesz nyerő..a tulaja a futottak még kategória. Te is lenézed a 15 éves leharcolt valamit. Pont így néznek le téged is.
Az élet tűpontossággal működik évezredek óta.Nem kell ehhez a felismeréshez német prémiummárka.
Ébresztő!
A lényeget előttem már többen leírták, annyit tennék csak hozzá, hogy az öreguras Mercedes sofőrök szerintem már csak mítosz, mióta a Mercedes is kifejezetten divatos fiatalos autókat gyárt (kb 2008 óta), azóta semmivel nem kevesebb a bunkó Mercedes sofőr az Audi vagy BMW-hez viszonyítva.
Egyébként pedig az éremnek két oldala van, nekem BMW-m van, és sosem a prémium autósok szívóznak velem.
Mindig valami Suzuki, Ford, Opel stb... többnyire azokból is a legkisebb modellek próbálnak erőt demonstrálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!