Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A német prémiummárkák sofőrjei...

A német prémiummárkák sofőrjeivel kinek mi a tapasztalata?

Figyelt kérdés

Felállítok egy sorrendet.

Szerintem, a Merci sofőrök udvariasak, amikor gyalog vagyok, a zebrán szinte mindig átengednek.

Meg, nem is vezetnek olyan gyorsan.Sávváltásnál is előzékenyek.

2.Audi sofőrök, egy fokkal rosszabbak, mint a Mercisek, gyorsabban is hajtanak.Az előzékenység változó, de gyakrabban normálisak.

3.A BMW tulajdonosok a legrosszabbak.

Agresszívan vezetnek.Ha látod, hogy előzik, még neked kell fékezned, hogy beférjen, megköszönni egy helyzetjelzővel természetesen luxus.

A gyalogosokkal is udvariatlanok.

Nekem egy fiatal Volkswagenem van, persze, ha telne prémiumra vennék, csak azt nem csak megvenni, hanem fenntartani is kell, magasabban a szervizköltségek.

Összességében, a BMW sofőrökkel volt eddig a legtöbb bajom.De, még azok is ilyenek, akik újabb modellt vezetnek, nem leharcolt 15 éves valamit.

2016. aug. 26. 20:44
 1/10 anonim ***** válasza:
60%
Az ilyen általánosításnak mi a csöcs értelme van?
2016. aug. 26. 20:58
 2/10 anonim ***** válasza:
65%
Múltkor egy leharcolt 1-es Renault Twingo-val repesztve (konzervdoboz kipufogóval)cikázott az autók között. Nem értem, miért kell általánosítani.
2016. aug. 26. 21:02
 3/10 anonim ***** válasza:
86%

Nekem az a tapasztalatom, ha prémium autót felnőtt emberek vezetik, 30-on felüliek, akkor általában ők a legjobb sofőrök. Odafigyelnek másokra, normálisan előznek.

Ha prémium (vagy annak hitt, mert ugye a 20 éves BMW azért nem éppen prémium) autót új jogsis, magukat menőnek gondoló fiatalok vezetik, akkor általában ők a legveszélyesebb sofőrök.

Tapasztalataim alapján még veszélyesek az apucitól vagy pasitól nagy autót kapó kislányok. És az ezer éves autót vezető, de bizonyítani akarók.

2016. aug. 26. 21:07
 4/10 anonim ***** válasza:
68%

Utálom az ilyen általánosításokat, pláne hogy nekem is egy fekete Audi A6 van, ami nem éppen előítélet mentes. Úgy tartom, hogy manapság már ezeknek a márkáknak semmi üzenetük nincs az új modellek kivételével, mert népautó lett a BMW és az Audi is sajnos. A Merci még nem annyira, de lassan az is. Viszont mivel már jó 15-20 éve autós körökben mozgok, és az utakon töltöm a fél életemet, a régebbi tapasztalataim alapján van egy sorrendem:

-Mercedes: középkorú, vagy idősebb emberek autója, akik általában komoly emberek, és nem ökörködésre vették az autót. Szeretik a kényelmet, és nyugis autókázást is, minden szabály betartanak. Viszont néha oda-odalépnek neki, ekkor van az, hogy a Mercik elhúztak mellettem 200-al. Persze bent ők így is csak a csendes suhanást érzékelik kényelemben.

-Audi: elég vegyes a vásárlóköre, de azért inkább komolyabb emberek veszik ezt is. Ők már szeretik nyomni a gázt azért.

-BMW: nem olyan durvák ők sem, mint ahogy sok helyen azt hangoztatják. BMW ugye mindig a sportos márkaként volt definiálva, ennek megfelelően ezt vették a sebességet szerető emberek. Ezért tűnhetnek agresszívnek az utakon, de én mai napig nem látom ezt a durvaságot. Városban is engem majdnem mindig átengednek zebrán, stb.

2016. aug. 26. 21:53
 5/10 anonim ***** válasza:
52%

Éppen a régebbi Mercedes, Audi, BMW autók gazdái a normálisak és az új 10+ milliós autók újgazdag tulajdonosai hiszik azt, hogy ők az élet császárai. Az újgazdagok ilyenek, a sok pénz megbolondít.

De átérzem, hogy a kérdést a frusztráltságod tetette fel veled. Sok frusztrált ember van az országban és ez látszik, ha szóba jön valamelyik fórumban vagy cikkben valamelyik e három német autóból és máris megy az idegbeteg nyálfröcsögős fikázás. Lentebb is lesz biztosan pár ilyen. Popcorn, kóla bekészítve, ahogy mondani szokták ilyenkor :)

2016. aug. 26. 22:35
 6/10 anonim ***** válasza:
52%

Ha ebből a három márkából kéne tapasztalatot írnom,akkor nálam is az lenne a sorrend mint a kérdezőnél.

Félre értés ne essék,eszem ágában sincs általánosítani,szimplán eddig én azt vettem észre hogy a Mercisek abszolút higgadt eléggé szabálybetartó módon közlekednek,az Audisok túrják a gépnek,de nem akárhol,és tekintettel a többiekre,míg a BMW-sekről nekem mindig a kreténmódi előzés meg a másik elé hírtelen bevágás jut eszembe.

Ahogy ellenpélda is bőven az összesre.

És itt leginkább az újabb,erősebb autókra gondolok.

2016. aug. 26. 22:52
 7/10 anonim ***** válasza:
71%
füst csavarod betekerted e már?
2016. aug. 26. 23:16
 8/10 anonim ***** válasza:
80%

Kérdezőnek: meg is válaszoltad a kérdésed.Ráadásul csőlátó vagy, mert nem kimondottan német prémiummárka-függő a történet.

....."persze, ha telne prémiumra vennék, csak azt nem csak megvenni, hanem fenntartani is kell, magasabban a szervizköltségek."....

Ezt írtad.

Az élet egy verseny a születéstől a halálig.(ha még nem tűnt volna fel)..Nos a nagy autó tulaja a befutó, ővé az aranyérem..a kisautó, ami óccó, és csak erre fussa, az sosem lesz nyerő..a tulaja a futottak még kategória. Te is lenézed a 15 éves leharcolt valamit. Pont így néznek le téged is.

Az élet tűpontossággal működik évezredek óta.Nem kell ehhez a felismeréshez német prémiummárka.

Ébresztő!

2016. aug. 27. 06:53
 9/10 Koaxk Ábel ***** válasza:
100%

A lényeget előttem már többen leírták, annyit tennék csak hozzá, hogy az öreguras Mercedes sofőrök szerintem már csak mítosz, mióta a Mercedes is kifejezetten divatos fiatalos autókat gyárt (kb 2008 óta), azóta semmivel nem kevesebb a bunkó Mercedes sofőr az Audi vagy BMW-hez viszonyítva.

Egyébként pedig az éremnek két oldala van, nekem BMW-m van, és sosem a prémium autósok szívóznak velem.

Mindig valami Suzuki, Ford, Opel stb... többnyire azokból is a legkisebb modellek próbálnak erőt demonstrálni.

2016. aug. 27. 09:03
 10/10 anonim ***** válasza:
Vigyázzatok, mert az írni is alig tudó, de frusztrált (mert nem túl jól kereső) autósmagazin újságírók is olvasnak gyakorikérdéseket (tisztelet a kivételnek, amelyik rendes és tehetséges) és mindjárt megint megjelenik egy hír amivel azt bizonygatják hogy a német prémium autósok bizony bunkók. Könnyű ezt elérni, csak ki kell válogatni 10-ból 8 olyan példát ahol tényleg ez látható, és 2 másik példát is hogy ne tűnjön fel hogy csalás. Vagy jön a hír egy újabb tanulmányról ami ugyannezt a prémiumbunkóságot bizonyítja be, amit még rajtuk kívül soha senki nem látott. Van egy gyűlölködő réteg aki csak erre vár és fröcsögi a nyálát a fórumokban hogy ez a bizonyíték. Inkább ez a baj. Mert még ha vannak is bunkók, a gyűlölködés még rosszabb és elvetemültebb és a legártalmasabb dolog.
2016. aug. 27. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!