Autópályán milyen fordulatig lehet használni utazásra egy dízelt tartósan?
Figyelt kérdés
2016. aug. 24. 20:22
1/6 anonim válasza:
3500 körül, efelett azért már nem árt visszavenni.
2/6 anonim válasza:
max telj. 2/3-ig minden gond nélkül.
3/6 anonim válasza:
Ez így elég értelmezhetetlen. Nem tudom milyen autód van, nekem a Doblo 140-nél pörög 2500 körül, párszor mentem vele 160-170-el, de messze nem ért a piros közelébe a fordulatszámmérő. Ugyan ez egy Caddy-nél már lehetetlen, azt a motort nem tudom a németek milyen váltóval társították, de az a kocsi szétpörgi magát dízel létére.
4/6 A kérdező kommentje:
Ez egy '99-es Mazda 626 kombi. 130-nál pörög pontosan 3000-ret.
Mostanában rendszeresen járok éjjel autópályán ~200 km-t, és ilyenkor a haladás miatt jobb lenne 140-145 körül végigmenni. De nem hiszem, hogy örülne neki a kocsi, nem szívesen pörgetem 3000 fölé tartósan.
2016. szept. 4. 23:26
5/6 anonim válasza:
Ne a fordulatszámon pörögj a mérnökök nem hülyék akik terveztek a kocsit. Nyugodtan mehetsz semmi baja nem lesz!
6/6 anonim válasza:
Mondtam, 3500-ig bármennyit tarthatod, semmi baja nem lesz. Időnként 4000-ig is mehet a fordulat, bár az hosszabb távon már tényleg nem lenne jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!