Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan előzzek autópályán...

Hogyan előzzek autópályán úgy, hogy ne tartsak fel senkit, és ne kezdjenek el velem kötözködni?

Figyelt kérdés

Elég régi autóval megyünk, 120 km/h utazósebességgel tervezek közlekedni vele.

A kérdés: mit tegyek, ha utolérek egy kamiont? 140-nél gyorsabban nem akarok előzni a traffipaxok miatt.

Viszont annyi ilyen történetet lehet olvasni, hogy valami "bunkó BMW-s" le akarja tolni az útról, pedig hiába 140-nel előzte meg a kamiont és hiába sorolt ki egyből a külső sávba, csakazértis kötekszik vele.

Hogy lehet az ilyesmiket elkerülni?

2016. júl. 24. 23:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
98%
Ilyenek nagyon ritkán fordulnak elő, ha egyáltalán előfordulnak. Én is 140-145-tel szoktam menni és velem még sosem történt ilyen, a múltkor pl 2 órán keresztül ennyivel a belső sávban mentem, senki se ért utól. A tükrödben különben fel tudod mérni, hogy ki mennyivel jön a belső sávban, csak akkor előzz, ha tiszta a terep
2016. júl. 24. 23:55
 2/14 anonim ***** válasza:
97%

1) Ne menj be senki elé.

2) Előzés után térj vissza a külső sávba.

2016. júl. 25. 00:01
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Nézz bele a tükörbe mielőtt sávot váltasz, ha jön valaki sorolj vissza, ennyire egyszerű.

Ha 130-cal mész legalább, szard le mit csinál mögött valami potenciazavaros idióta. De ha nem éred el a max megengedett sebességet akkor legyél előzékeny

2016. júl. 25. 07:04
 4/14 anonim ***** válasza:

Ismerős a problémád. Az a helyzet, hogy forgalmas 2 sávos autópályán nem tudsz folyamatosan annyival menni, amennyivel akarsz. Vagy felveszed a kamionok tempóját, vagy 145-tel mész, többnyire a belső sávban. Ha betartod a jobbra tartás szabályát, és pl. 120-szal akarsz menni, akkor állandóan le kell fékezned, hogy elengedd a belsőben haladókat. Ez fárasztó, veszélyesebb is, és a fogyasztásnak sem tesz jót a sok gyorsítás-fékezés miatt.

Persze ha kicsi a forgalom, akkor nincs ez a probléma.

2016. júl. 25. 08:18
 5/14 anonim ***** válasza:

Autópályán a kamion max 80-al mehet. akkor miért is nem elég a 120? az újított kresz szerint 90-re emelik a kamionok megengedett sebességét..még akkor is jó vagy..

ha utolér egy gyorsléptű versenyző, akkor indexelj jobbra, hogy lássa törődsz vele..

mertugye előzés közben folyamatosan balra indexelsz...igaz?

elkerülni ezeket a szitukat csak úgy lehet(ne), hogy erősebb autót veszel..

2016. júl. 25. 08:33
 6/14 szántóvető ***** válasza:
senki sem fog letolni,elég ha arra figyelsz hogy ne előzz ki mások elé.120-al el lehet járogatni a pályán anélkül hogy dugót okoznál.
2016. júl. 25. 08:42
 7/14 anonim ***** válasza:
Hirtelen fékezésre senkit ne kényszeríts, húzódj ki amint ezt biztonságosan meg tudod tenni. A villogtatós kötsögökkel meg nem kell foglalkozni, úgy is megy a fenébe ahogy tud, "nincs ideje" veled foglalkozni. Vagy ha mégis akkor lassítasz óvatosan gázelvétellel, ha nem zavarod a mögötted jövőt. Nem kell betojni, szemmel kell tartani a mögöttes forgalmat, a többi gyakorlás kérdése. A trafitól annyira nem kell félned, mert csak kb 150-nél szedne le, de ha mindent jól csinálsz nincs olyan helyzet hogy a 140-et át kellene lépni. Az már csak a "sportolók" területe, ők majd aggódnak a trafi miatt ha akarnak.
2016. júl. 25. 09:01
 8/14 anonim ***** válasza:
Akkor előzz ki amikor tuti nem "zavarod" a belső sávban jövőt, aztán ha ott tudsz haladni folyamatos 136.5km/h-val,akkor előzzél folyamatosan, ha többen vannak és előre nézz, hátul nincsenek pucér csajok! Viszont balra tartás van, tehát ha üres a külső sáv gyerünk ki, ha jönnek mögöttük, ha nem, de csak úgy, ha kimész nem kell fékezéssel felvenned a követési távolságot...
2016. júl. 25. 09:50
 9/14 anonim ***** válasza:
Örülünk mások sikereinek, de az nem a mi szegénységi bizonyítványunk, tehát ha tudsz haladni a max. megengedett sebességgel, akkor...., sajna ez van.
2016. júl. 25. 09:53
 10/14 anonim ***** válasza:
Nagy forgalomnál úgysem tudsz úgy előzni, hogy ne tarts fel senkit. Én rendszeresen pályázok egy furgonnal amivel a fogyasztás végett csak 110-el megyek, gondolj bele M1 csúcsforgalom. Ahogy tudok visszamegyek a külső sávba, de csak azért, mert sokan vannak mögöttem, nem fogok kamionok közé beállni. A KRESZ azt is tiltja, hogy sűrűn válts sávot. Én 110-el előzöm a 80-al haladó kamionokat, nem nagyon hatnak meg ha villogtatnak. Mondjuk amiről írsz az tényleg ritka. Én egyszer Szlovéniában jártam úgy, hogy gyér forgalom volt a pályán és előztem egy kamiont. Láttam visszapillantóban, hogy csak nagyon hátul jönnek autók és már nem is tudom, hogy mit, de valamit néztem a kamionon, furcsa felépítménye volt vagy nem tudom, szóval néztem és kb 90-el előztem meg ugye szép lassan mert néztem. Utána vettem észre, hogy egy ilyen szuperkocsi már seggembe van, gyorsan meg is előztem a kamiont és visszaálltam a külsőbe. A hülyegyerek meg nem ment el, hanem beállt elém és lassított. Visszamentem belülre, ő is bement, nem engedett el. Aztán jött egy csomópont, ahol elváltak útjaink, de kíváncsi lettem volna, meddig csinálja. Bocs hosszú lett, gondolom ilyen esetekre gondolsz, amúgy tényleg nem gyakoriak.
2016. júl. 25. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!