Hogyan előzzek autópályán úgy, hogy ne tartsak fel senkit, és ne kezdjenek el velem kötözködni?
Elég régi autóval megyünk, 120 km/h utazósebességgel tervezek közlekedni vele.
A kérdés: mit tegyek, ha utolérek egy kamiont? 140-nél gyorsabban nem akarok előzni a traffipaxok miatt.
Viszont annyi ilyen történetet lehet olvasni, hogy valami "bunkó BMW-s" le akarja tolni az útról, pedig hiába 140-nel előzte meg a kamiont és hiába sorolt ki egyből a külső sávba, csakazértis kötekszik vele.
Hogy lehet az ilyesmiket elkerülni?
Én kisteherrel járok, 90-100 km/h-val (mehetnék 130-al is, de a rövid váltó miatt ez a kényelmes a motornak). 110-120-al előzök kamiont, de soha nem jön a hátsómba senki, hogy letoljon az útról. Akkor kell bemenni a belső sávba, ha nem rongyol mögötted senki, és kész.
Általában az út 40-50%-ában a tükröket nézem, és folyamatosan észben tartom a mögöttem lévő autók helyzetét és sebességét is.
"A KRESZ azt is tiltja, hogy sűrűn válts sávot."
????? Ezt a pontját idézd már lsz....
"a forgalmi sávokat azonban - a GYORSABB ELŐREHALADÁS érdekében - kis távolságon belül ismételten változtatni, és ezzel a közlekedés résztvevőit zavarni tilos."
Ezzel kevertem össze, de ez nem ugyanaz, jogos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!