Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért fontos a nappali menetfény?

Miért fontos a nappali menetfény?

Figyelt kérdés
2016. aug. 22. 20:08
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Könnyebben észre vehető az autó tőle. Azért is jó dolog, mert általában LED van benne, ami kevés áramot fogyaszt, nem terheli a generátort ezzel nem növeli az üzemanyag fogyasztást. Meg a LED éllettartama 20 000 üzemóra kb.
2016. aug. 22. 20:14
 2/8 anonim ***** válasza:
55%
Nem fontos. Ha csak kicsit is az lenne, akkor már rég törvénybe lenne foglalva a kötelező használata. Amúgy egyetértek az első válaszolóval.
2016. aug. 22. 20:23
 3/8 A kérdező kommentje:
Szerintem is könnyebben észrevehető tőle! Mondjuk egy kanyar felé közeledve ha az út mellett bozót van, a fényszóró fénye átszűrődik és akkor már nem kockáztatok meg egy ellőzést. Vakító napfényben amikor a szélvédőn nem látok ki, a fényszóró fénye kitűnik. Nemrég egy koccanást úsztam meg ilyen helyzetben amikor egy körforgalomban haladva valaki bepofátlankodott elém ! És nem tudom meggyőzni a haverjaimat hogy ez egy hasznos törvény :/ hülyének néznek
2016. aug. 22. 20:23
 4/8 A kérdező kommentje:
Am én szlovákiai vagyok, ott kötelező régen falun városon belül is
2016. aug. 22. 20:24
 5/8 anonim ***** válasza:
És ott nálatok a menetfény mellé a sima tompított fényszórót is fel kell kapcsolni városban? Vagy elég csak a menetfényt?
2016. aug. 22. 21:07
 6/8 BiTOPro97 ***** válasza:
100%
Nem felvidéki vagy? :O
2016. aug. 22. 21:23
 7/8 A kérdező kommentje:
hát akinek van menetfénye annak már nem kell felkapcsolnia a tompitottat, de a legtöbb embernek nincs ellátva ilyen ledes fénnyel az autója
2016. aug. 22. 22:49
 8/8 A kérdező kommentje:
felvidéki vagyok vagy hogy hivjátok ti ezt :D
2016. aug. 22. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!