Mi az oka, hogy sok VTEC-es Honda motorja felrobban?
Figyelt kérdés
Rengeteg videó van arról, hogy felrobban a változó szelepvezérléses motor. Én olyasmit hallottam, hogy a hirtelen változik az olajnyomás, amit nem bírnak a hajtókarok. Igaz ez?2016. aug. 21. 14:50
1/3 anonim válasza:
Nem. A hajtórúd az egyik legerősebb része a forgattyús mechanizmusnak. Persze néha eltörhet,de nem jellemző. Az olajnyomás, a fordulatszám növelésével emelkedik. Minél nagyobb a nyomás annál jobb a kenés. Ez max. 5-6 bar. Nem hiszem hogy ettől bármelyik hajtórúd tönkremenne. inkább az olaj hiánya miatt szoktak a hajtórúdban lévő csapágyak tönkremenni.
2/3 Johnny Bravo válasza:
Az olajnyomasnak meg a hajtokarnak az eg vilagon semmi köze egymáshoz!Ettol semmi nem.fog felrobbani!
Egyebkent meg veletlenul nem azokat a videokat nezted ahol direkt olaj meg viz nelkul tiltatjak ezeket a motorokat,meg homokot lapatolnak bele hogy direkt kinyirjak őket?!Mert ilyen videobol is van egy vagon amikor a dugattyu meg a hajtokar kikonyokol a blokk oldalan!
3/3 anonim válasza:
Igazából nem tudom milyen videókról van szó, de: a motorok nem felrobbanni szoktak igazából, csak ugye "kikönyököl" rajtuk a hajtókar. És ha belegondolunk, hogy a Hondák mekkora fordulaton dolgoznak, meg amúgy is nagyon erősek a köbcentihez képest, ez nem is olyan meglepő. De szerinten nem sok valóságalapja van ennek, hogy a VTEC-ek csak úgy szétmennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!