Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Előzés, kikerüléskor csak...

Előzés, kikerüléskor csak akkor kell "vissza" (jobbra) index ha a sávomat elhagytam?

Figyelt kérdés
2016. aug. 16. 16:41
 1/8 anonim ***** válasza:
Eloszesnel nem kell. 2+ savos uton pedig meg mielott visszamesz a masik savba.
2016. aug. 16. 16:45
 2/8 anonim ***** válasza:

Elozeskor definicio szerint elhagyod a savodat, tehat oda-vissza indexelned kell.

Amennyiben nem hagyod el a savot, akkor kikerulest vegzel, ami kozben folyamatosan a bal oldali indexet kell mukodtetned.

2016. aug. 16. 16:57
 3/8 anonim ***** válasza:
c) Előzés: járművel az úttesten azonos irányban haladó jármű melletti elhaladás. Párhuzamos közlekedés esetében a különböző forgalmi sávokban folyamatosan haladó járművek egymás melletti elhaladása nem minősül előzésnek.
2016. aug. 16. 18:47
 4/8 anonim ***** válasza:
75%
Előzéskor meg kikerüléskor is kell jobbra index,bár én nem szoktam használni mert teljesen felesleges.Esetleg akkor szoktam használni amikor közelebb van valaki velem szemben és nehogy azt higgye hogy neki akarok menni frontálisan
2016. aug. 16. 19:13
 5/8 anonim ***** válasza:
10 autósból max. 2 használ jobbraindexet ilyenkor, ami elég szomorú, tekintve hogy mind előzésnél, mind kikerulésnél kötelező (lenne) az oda-vissza index.
2016. aug. 17. 03:30
 6/8 anonim ***** válasza:

Miért is szomorú? Inkább arra koncentráljon az ember hogy ne ütközzön neki a szembejövőnek frontálisan.A balra index az valóban fontos én NEM akkor kell kitenni amikor már megkezdte az illető az előzést hanem már előtte pár másodperccel.A jobbra index viszont eléggé felesleges ilyenkor

2016. aug. 17. 11:55
 7/8 anonim ***** válasza:
Igazad van, miért is kellene jelezni a környezetednek, hogy készülsz befejezni az előzést/kikerülést, ezáltal vissza szeretnél jönni a sávodba. Tök hülyeség, nem? Elvégre a brit tudósok is bebizonyították, hogy az emberek képesek olvasni más gondolatában, előre tudják, hogy te mire készülsz. Gondolom a piros lámpán is átmész, ha nincs senki a közelben, mert tök "felesleges" lenne megállni.
2016. aug. 18. 01:07
 8/8 anonim ***** válasza:

ÓÓÓ igem persze,nyilvánvaló hogy ha nem teszem ki jobbra az indexet akkot az azt jelenti hogy frontálisan neki akarok ütközni valakinek vagy csak egyszerűen nincs kedvem visszamenni a saját sávomba...Logikus

A jobbra index az mindent megold,annak a segítségével lehetetlen frontálisan összeütközni bárkivel,sőt akár még egy kamiont is képes az autó ilyenkor átrepülni.Igen ilyen fontos az a jobbra index :)

2016. aug. 18. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!