Fiat Polski turbósítás. Mit, hogy?
Ezeket ajánlanám figyelmedbe, nagyon jól le van írva, hogy mi alapján kell turbót választani, és még sok egyéb más is:
Mark Warner: Street Turbocharging: Design, Fabrication, Installation, and Tuning of High-Performance Street Turbocharger Systems
A. Graham Bell: Forced Induction Performance Tuning
Hugh Macinnes - Turbochargers
Corky Bell - Maximum Boost
Az első kettő az én kedvencem, a Warner féle még be is szerezhető internetről (ingyen letölthető).
Még egy kis segítség. Ezen a honlapon tudsz nézelődni turbó ügyileg. Elegendő adattal szolgálnak minden modelljükről (bár van olyan, ami nem szerepel a listájukban), odaírják azt is, hogy mekkora motorra ajánlják és hogy mekkora maximális teljesítmény célozható meg vele.
csak szólok...ebből nem lesz semmi..ez nem úgy van, mint Ed' China műhelyében, hogy nosza tegyünk fel egy turbót, aztán hadd menjen.
sok sikert!
az erő legyen veled!
Felejtsd el, az a blokk igazán nem turbósításra való. Egyrészt léghűtésés, tehát gyorsan meg lehet sütni a motort, másik az hogy karburátoros. Turbót nem nehéz szerezni, de olyan karburátort ami turbóshoz való, már nem fogsz találni. (Mert ugye a normál karburátorok nem túlnyomás alatt működnek).
Jutyúb, mi? Ott még vannak turbósított fűnyrók is, de azok csak addig mennek amíg tart a video, utána kuka az egész.
Köszönöm az összes választ!
Tényleg komolyan gondolom a dolgot, bár tudom egyszerűbb lenne egy szép 2-1 es sport kipufogót meg egy nagyobb Webert és egy komolyabb gyujtást rátakni, de én külöllegességet szeretnék. Szakmai készségem kialakulóban van hozzá mivel autóberhelőnek tanulok. Sőt vannak kapcsolataim szerelőkkel, esztergályosokkal stb. De a legnagyobb gondomat a turbo okozza. Mert nem tudom hogy mekkora nyomású és szállítású lenne a megfelelő.1. Válaszolo, köszönöm. Ma este neki ülök s átnézem:)
A karburátor menne és központi elektronikus injectort kapna.
Persze nem K-jetronicot...attól isten ments :D
Ui.: ismerősöm ajánlotta ezt az E-bay- es 70-80 ezer ft- os új , igazából ilyen Quadokra meg ATVk re méretezett mini turbót. Max 100 Le re alkalmasak. De úgy érzem kissé gagyik, habár?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!