Automata egyik napról a másikra üt?
Sziasztok! Van egy 96-os 4 sebességes automata váltóval szerelt autóm. Eddig gyönyörűen, szinte észrevétlenül váltott fel-le.
Majd egyik napról a másikra elkezdett fel váltásnál ütni/koppanni. Ez mitől lehet? Olajat is csereltettem benne kb 1 hónapja. Néha 1-4ig most is vált szépen, de 95%ban üt egyet.
Azt észre vettem, hogy régen váltásnál lassan engedett vissza a fordulat, most hirtelen, mi t valami verseny kocsi 😟 nem túl kényelmes. Mitől lehet ez? Hogy oldjam meg?
Elore is köszönöm nagyon szépen!
Automata váltót nem lehet a sufniban megbütykölni, az alkatrészek egy fém dióba vannak zárva, amit szét kell vágni, megjavítani a hibát, majd összeforrasztani a diót - ezért drága az automata váltó javítás, kevés a szakértelem, gépek is kellenek a munkához.
A váltó javítása, felújítása még Suzukinál is 300ezer forint körüli kiadás, vagy marad a váltó csere, ami jó esetben 50-60ezer forint a beszereléssel együtt, csak semmi garancia arra, hogy a beépített váltóval probléma nélkül megy az autó.
Az a baj higy ez a csereljunk olajat a valtoba mert az elkezdett dübögni/csattanni/rángatni stb dolgok esetén már kb annyit ér mint halottnak a csók!A legritkabb esetben szokta megoldani a problémat.
Legkozelebb arra figyelj (ugyan nem tudom milyen tipusrol van szó tehat nem tudom hany km-enkent kell benn cserelni)hogy legkésőbb 80-100ezer km-nél cseréld le benne az olajat!rendes karbantartassal egy automata valto nagyon sokaig szolgal egeszsegesen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!