Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Automata egyik napról a...

Automata egyik napról a másikra üt?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Van egy 96-os 4 sebességes automata váltóval szerelt autóm. Eddig gyönyörűen, szinte észrevétlenül váltott fel-le.

Majd egyik napról a másikra elkezdett fel váltásnál ütni/koppanni. Ez mitől lehet? Olajat is csereltettem benne kb 1 hónapja. Néha 1-4ig most is vált szépen, de 95%ban üt egyet.

Azt észre vettem, hogy régen váltásnál lassan engedett vissza a fordulat, most hirtelen, mi t valami verseny kocsi 😟 nem túl kényelmes. Mitől lehet ez? Hogy oldjam meg?

Elore is köszönöm nagyon szépen!

2016. aug. 10. 22:37
 1/7 Johnny Bravo ***** válasza:
A valto olajat ki cserelte le?Valaki aki ert is hozzá vagy a szmszedban Józsi bácsi a diófa alatt?Mert ezt is el lehet ám cseszni,aztan dobhatod a váltót a kukába!vagy 100ezrekert lehet felujitattni!
2016. aug. 10. 22:54
 2/7 A kérdező kommentje:
Egy hozzá értő szerelő. Az után lett cserélve, miután el kezdett ütni. Azóta kicsit puhább, de még mindig úgy vált, mint egy sportkocsi. Nem szépen lágyan, hanem durván gyorsan.
2016. aug. 10. 23:04
 3/7 A kérdező kommentje:
Viszo t nem hiszen, hogy ol, an hatalmas baj lehet, mi el néha napján gondol egyet, és nagyon szépen vált, ahogy kell.
2016. aug. 10. 23:05
 4/7 anonim ***** válasza:
Bolygóműves, hidrodinamikus váltómű esetén a szalagfékek kopása vagy működési zavara okozhat ilyet. Első körben ellenőrizd, hogy gyárilag megfelelő váltóolaj került-e bele.
2016. aug. 10. 23:05
 5/7 A kérdező kommentje:
Rendben,köszönöm. És utána mi a teendő, ha igen? Félek, hogy nagyon drága lesz a javittatasa. Mi lehet a hibás alkatrész? Kb mennyibe kerülhet majd ez nekem? Mert még tűrhető, csak pont a komfort miatt kellet automata, most meg néha kényelmetlen vele utazni.
2016. aug. 10. 23:15
 6/7 anonim ***** válasza:

Automata váltót nem lehet a sufniban megbütykölni, az alkatrészek egy fém dióba vannak zárva, amit szét kell vágni, megjavítani a hibát, majd összeforrasztani a diót - ezért drága az automata váltó javítás, kevés a szakértelem, gépek is kellenek a munkához.

A váltó javítása, felújítása még Suzukinál is 300ezer forint körüli kiadás, vagy marad a váltó csere, ami jó esetben 50-60ezer forint a beszereléssel együtt, csak semmi garancia arra, hogy a beépített váltóval probléma nélkül megy az autó.

[link]

2016. aug. 11. 01:20
 7/7 Johnny Bravo ***** válasza:

Az a baj higy ez a csereljunk olajat a valtoba mert az elkezdett dübögni/csattanni/rángatni stb dolgok esetén már kb annyit ér mint halottnak a csók!A legritkabb esetben szokta megoldani a problémat.

Legkozelebb arra figyelj (ugyan nem tudom milyen tipusrol van szó tehat nem tudom hany km-enkent kell benn cserelni)hogy legkésőbb 80-100ezer km-nél cseréld le benne az olajat!rendes karbantartassal egy automata valto nagyon sokaig szolgal egeszsegesen!

2016. aug. 11. 07:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!