Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Klímakompresszor?

Klímakompresszor?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nem rég észrevettem hogy amikor bekapcsoltam volna a klímát Suzuki 1.1 GLX Altomban, a visszajelző zöld lámpa sem égett az A/C kapcsolóban.. s meg se nyekken.. nem búg a kompresszor se, semmi. Múlt héten még használtam. A héten volt egy bal első "gólyaláb"..csere, mert a felfüggesztés el volt törve, ahol is pont szóba került hogy "de jó.. ebben a kis autóban klíma?" Mondom jah.. Erre most tönkre is ment. Néztem hogy esetleg amikor gyilkolták a rozsdás csavarokat felül, akkor nem-e zargatták meg nagyon a biztosítótáblát, de a 9-es bizti ami a légkondihoz tartozik épnek mutatkozik. Mit tudnék, még házilag megnézni?

2016. aug. 7. 12:47
 1/3 anonim ***** válasza:

Azt nézd meg, hogy a kompresszor kap-e áramot.

Nem tudom milyen a vezérlése, de általában, ha nincs benne gáz akkor se engedi bekapcsolni.

Egyébként simán lehet, hogy a csövek b*szkurálása közben elengedte a gázt. Egy klímásnál kellene egy nyomáspróbát csináltatni következő lépésnek

2016. aug. 7. 13:24
 2/3 A kérdező kommentje:
Sajnos lehet igazad lesz.. :/ A kettő összefügghet szerintem is.. Hiszen onnantól kezdve nincsen klímán.. Szinte biztos. 12 éves az autó, és azóta ment a klíma is.
2016. aug. 7. 13:28
 3/3 anonim ***** válasza:

mielőtt bárhová mész, nézd meg, hogy elektromosan jó-e? tehát a klíma bekapcsolásával megjelemnik e a delej a klímakuplungon..ha igen, akkor nézd meg, hol van nyoma a klímacsövön esetleges sérülésnek..ha nincs delej, akkor vedd ki a bztit, és direktbe adj szuflát(álló motornál) ha így sem ad életjelt, akkor valami más is lehet..ha van kattanás, akkor valami kontakthiba lehet..

ez szöszmötölős meló, de megéri..a szervizbe már pontos hibaleírással mehetsz(ha kell egyáltalán)

2016. aug. 7. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!