Nyikorgó kuplung klímával?
Jelenség egyszerű ám felettébb érdekes:
Kuplung benyomása után 1 másodperccel nyikorgó hang hallatszik (hasonló fék enyhe nyikorgásához), ami a kuplung felengedésével megszűnik. Ugyanez előfordulhat, felengedés közben a fogáspont környékén, teljes felengedés után kb 1-2 másodperccel megszűnik.
Golf IV TDI, keresztmotor, tehát a klímakompresszor a motor egyik, kuplung a másik végén. Kikapcsolt klímával sosem fordul elő. Valamint külső hőmérséklettel arányos a jelenség.
Klíma szíj meg lesz nézve holnap, de lehet bármi más esetleg?
ez közönséges szíjhang...vagy kompresszor, vagy generátor..nálam a generátorszíj sivít..
máshol ne keress hibát.
Kinyomócsapágy nem igazán lehet, mert akkor a klímától független lenne.
Egy hosszbordás szíj hajt mindent, az cserélve lett. Semmi változás, görgők jók.
Alap diagnosztizálás megvolt.
Bentről hallgatva középtájról jön, inkább váltó oldal, mint klíma, de csak üzemmelegen, használat közben jön elő. Nyitott motorháztetővel nem lehet produkálni álló helyzet a hangot
Lehet kezdődő kinyomócsapágy. Klímával a motor járása, furdulata kismértékben változik ez elég lehet a hang aktiválásához. Ahogy írod csak nagyon bizonyos körülmények közt csinálja.
Majd ha erősödik kiderül pontosan mi az.
Addig is nem nagy probléma.
Persze, nem nagy probléma, de engem idegesít.
Meg hülyén is néz ki, hogy nagyfelni, sötétítés, lámpák stb stb, kifejezetten mutatós a kocsi a fényezés is kiemelkedően jó állapotú, erre nyikorog:)
Egyébként fura, mert semmi egyéb kinyomócsapágyra jellemző tünetet nem produkál a kocsi
Ha ilyen precíz vagy akkor mért nem cserélsz/cseréltesz kinyomócsapágyat?
Már rég lekaptam volna a váltót ha zavarna, amit kell csere és akkor tudom hogy ott minden ok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!