Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hűtőfolyadékokat lehet keverni?

Hűtőfolyadékokat lehet keverni?

Figyelt kérdés

1-es Octavia, G12-es hűtővíz van benne, viszont nemtudom milyen arányban volt keverve, vagy volt e keverve desztilált vízzel, mert nem volt hozzányúlva mióta megvan. Viszont a minimum tartományba van a cucc (mióta megvettem úgy van, tehát nem folyik) de szeretnék rátölteni a biztonság kedvéért, mert holnap megyek egy hosszabb útra, nehogy gond legyen a hűtéssel.

[link]

A lényeg hogy g12-es hűtőfolyadékot vegyek, a márka nem számít? Vagy mit kell ilyenkor figyelni?

Egyeltalán érdemes vele foglalkozni, vagy az úgy elég, ha a minimum tartományban van?

2016. aug. 5. 11:00
 1/8 anonim válasza:
Mind1 hogy milyen márka elég ha G12-es rózsaszín(ha jól emlékszem) fagyálót veszel az arány is mind1 én 1:1-hez szoktam keverni biztos ami biztos,a vízpumpának is jót tesz.
2016. aug. 5. 11:04
 2/8 anonim válasza:
Az első vagyok elfelejtettem ne keverd a rózsaszín semmivel,a kéket a zölddel lehet,de lehet venni színtelent is...a szintelent mind1ik be lehet----ezzel csak azt akartam mondani nézd a fagyáló színét....
2016. aug. 5. 11:06
 3/8 A kérdező kommentje:
Mindenképp rózsaszínt veszek, csak nemtudtam hogy a márka mindegy-e.. Olvastam hogy más fajta hűtővizeket nem jó keverni, csak épp nem volt leírva hogy más márkájút, vagy csak a színre gondoltak.. Köszönöm a választ :)
2016. aug. 5. 11:08
 4/8 A kérdező kommentje:
És kb meddig kell tölteni?
2016. aug. 5. 11:46
 5/8 anonim ***** válasza:
Van a kiegyenlítőn max jelzés,na addig.Nem szükséges,de ajánlatos 3 évente cserélni,mert elveszti a korrózió elleni védelmét,meg csökken a kenőképessége.
2016. aug. 5. 12:16
 6/8 A kérdező kommentje:
Nincs rajta Max, de közben elolvastam a szervízkönyvben, a minimum tartomány teteje a "max", annál tovább elvileg nem ajánlott tölteni, szóval elvileg akkor így jó, ahogy van :O
2016. aug. 5. 23:01
 7/8 saghipeti válasza:

Szerintem annyit érdemes megtenni a keverés előtt, hogy egy kis mennyiséget összekeversz előre valmiben, mondju egy PET palackban és várni vele mondjuk egy napot és ha nincs kivállás, valószínűleg jó lesz.

Elvileg a szín kellene, hogy valamennyire utaljon az összetételre, de ez sajnos nincs mindig így. Ha gyári VW fagyálló volt, akkor valószínűleg 2-etil-hexánsav nátrium vagy kálium só inhibitort tartalmazó folyadékról van szó, próbálj ilyet találni. Ezt elvileg minden fagyálló biztonsági adatlapján fel kell tűntetni, amit pedig legtöbb esetben le lehet tölteni, a boltosnak pedig tudni kell adni.

A fagyálló és gépkocsi gyártók általában azt mondják szerintem leginkább óvatosságból és saját maguk levédésére, hogy különböző hűtőfolyadékokat ne keverjenek. Ha kicsit részletesebben is érdekel a hűtőfolyadékok témája, itt találsz egy rövid írást: [link]

2016. aug. 6. 07:08
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha tél elején beállsz valamelyik benzinkútra, ott mérik, és beállítják neked a fagyállót.
2016. aug. 6. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!