Hűtőfolyadékokat lehet keverni?
1-es Octavia, G12-es hűtővíz van benne, viszont nemtudom milyen arányban volt keverve, vagy volt e keverve desztilált vízzel, mert nem volt hozzányúlva mióta megvan. Viszont a minimum tartományba van a cucc (mióta megvettem úgy van, tehát nem folyik) de szeretnék rátölteni a biztonság kedvéért, mert holnap megyek egy hosszabb útra, nehogy gond legyen a hűtéssel.
A lényeg hogy g12-es hűtőfolyadékot vegyek, a márka nem számít? Vagy mit kell ilyenkor figyelni?
Egyeltalán érdemes vele foglalkozni, vagy az úgy elég, ha a minimum tartományban van?
Szerintem annyit érdemes megtenni a keverés előtt, hogy egy kis mennyiséget összekeversz előre valmiben, mondju egy PET palackban és várni vele mondjuk egy napot és ha nincs kivállás, valószínűleg jó lesz.
Elvileg a szín kellene, hogy valamennyire utaljon az összetételre, de ez sajnos nincs mindig így. Ha gyári VW fagyálló volt, akkor valószínűleg 2-etil-hexánsav nátrium vagy kálium só inhibitort tartalmazó folyadékról van szó, próbálj ilyet találni. Ezt elvileg minden fagyálló biztonsági adatlapján fel kell tűntetni, amit pedig legtöbb esetben le lehet tölteni, a boltosnak pedig tudni kell adni.
A fagyálló és gépkocsi gyártók általában azt mondják szerintem leginkább óvatosságból és saját maguk levédésére, hogy különböző hűtőfolyadékokat ne keverjenek. Ha kicsit részletesebben is érdekel a hűtőfolyadékok témája, itt találsz egy rövid írást: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!