Mazda MX5 tulajok?
Üdv!
Mostanában valamiért késztetést érzek, hogy lecseréljem első autómat (Corsa D 2007, 1.3 cdti) egy mx5-ös mazdára. A családban többször is megfordult már mazda (mind dízel) és így általánosságba véve jó véleménnyel vagyunk róluk.
Többször megfordult már a fejembe, de valamiért lebeszéltem magam róla, de nem tudom sokáig húzni. :)
A segítségeteket szeretném kérni, hogy mik azok a tényezők, amikre oda kell figyelnem (nem vagyok egy szakértő)!
Egy második generációs mx5-be gondolkodtam, ha eltudom adni a Corsát akkor minimális hozzáfizetéssel tudnék egy jobb állapotú mx-et venni, de mégis árban mik azok a lélektani határok?
Mik a típushibái? Több helyen olvastam és ismerőstől is hallottam, hogy a hátsó keréknél szokott rozsdásodni, ezen kívül mi van még?
Mennyibe kerül fenntartani egy ilyen kocsit?
Kopó alkatrészek, stb.
Ahogy látom a mx5 csak benzines kivitelbe létezik, mennyivel másabb egy benzines kocsi mint a dízel?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Tények:
A benzines koxsival finomabban kell banni mint 1 dizellel elindulasnal.
Az mx5 NA es NC a legjobb. NB-bol a legkisebb "gyenge" a kasztnihoz. Nehezebb az NB mint az NA.
Alkatresz van dogivel. Sok mx5 van a vilagban. Motorja japan szivobenzin reven kivalo. Klimast keress mindenkepp. Hiaba cabrio ha megfősz benne. Gumibol nem kell ra nagyon bika. Egy szebb indulasnal a 185os gumit eltekerni. 205ossel eleg szep kanyarokat be lehet venni vele. Ezek a gumik max! 20ezer ft. De ez a premium. Ha olod eleg egy olxsobb is, ugyebar mindegy, hogy melyiket fustolod el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!