Metró áramellátása (Közlekedés)? Többi lent.
Mostanában szó volt a 4-es Metróról, de azt vettem észre hogy nincs középső harmadik sínszál,én még úgy tanultam hogy kellene lennie egy középső sínszálnak amiben a fázisáram van és valahogyan felveszi onnan,azt már nem tanultam hogy hogyan csak azt hogy a rendszer a szélső sínszálakkal záródik afféle 0 vezeték ha váltakozó áram.
(elnézést ha egyenáramú ,de úgy emlékszem váltakozó) Tehát akkor most ez hogyan működik? Amikor a Metro a felszínen szabad ég alatt megy van róla fénykép a Wikin akkor semmi nincs a sínszálakon kívül de az nem baleset veszélyes ha abban van az áram?
2-es:
Tehát nem muszáj az hogy a sínszál középen legyen? Én eddig azt hittem hogy középen kell lennie és onnan veszi, de látom hogy már szélén is elehet.
A METRO-nál mindig is a szélén van-volt.
A magyar metrók egyikében sem volt soha középen. A kisföldalattiban felső vezeték van, a másik háromban meg a vágányok mellett.
Nem nevezem meg, mert hülye vagyok hozzá, de középen csak olyan berendezést láthattál, amelyik "vezeti" a vonatot. Ez így nagyon-nagyon gagyi megfogalmazás, de nem is ezt kérdezted.
A harmadik sínszál úgy van elhelyezve, hogy lehetőleg minimális legyen a megérintésének a kockázata.
Állomásokon pl. a peron felőli oldalon, burkolattal eltakarva.
Ha arra gondoltál ami a 3-as metró vonalán van középen az a sín az a metró szerelvények közötti kommunikáció miatt van mivel amikor építették nem voltak olyan fejlet vezetéknélküli technológiák mint a felújított kettes és az új négyes vonalon mert azon a két vonalon a szerelvények vezetéknélkül kommunikálnak egymással.
A földalattin nem tudom hogy hogy van megoldva de szerintem az azért nem így mert 1,Nem fért volna el 2,Nagyon régi 3,Nem metró hanem inkább egy földalá vitt villamos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!