Mi van akkor ha durva köd van és világít az első és a hátsó ködlámpám is? (Többi lent)
Akkor az a bekötés valszeg nem gyári,olyat ugyanis egyik gyártó sem csinál,hogy egyszerre kapcsolódik mind2ő.
A megoldások.
1-A kapcsolást át kell alakítani külön kapcsolhatóra.
2-A hátsó ködös 21W-os izzóját kicseréled egy 15 vagy egy 10-re(bőven elég) így nyugodtan maradhat,senki nem fog anyázni mögötted.
Az árokba nem fox belemenni,ugyanis a Kresz szerint "gépjárművünket mindig az út és a LÁTÁSI viszonyoknak megfelelően vezetjük"...
Nem mész az árokba csak mert nincs bekapcsolva a ködlámpád.
Semeddig se tart rendesen bekötni azt a ködzárófényt. Most jön majd a lepontozás, de nekem 30 év alatt jó ha 4-5 olyan alkalom volt, hogy be kellett kapcsolnom a hátsó ködlámpát. Igazából az elsőt is ritkán használom.
2-es, akkor te jó helyen élsz.
Én 6 éve költöztem a mostani otthonomba, közel a Dunához, minden ősszel szinte napi szinten kell a ködlámpa. És baromi idegesítő, amikor rajta hagyják. Kifolyik az ember szeme.
KÉrdező: köttesd át, vagy kapcsold le. Akkor is látni fogsz, hidd el. Max kicsit lassabban kell menned. (nekem nincs is első, mégsem jártam még árokban...)
A ködlámpa nem arra való, hogy te láss, hanem arra, hogy téged lássanak. Ha nélküle nem érzed magad biztonságban, akkor túl gyorsan haladsz. Az nagyon jó, hogy gondolsz másokra, s nem akarod elkápráztatni a többieket. Ha már érzékelték a jelenléted, nyugodtan le is lehet kapcsolni.
Mondom, arra való, hogy a ráfutástól, s az előzés közbeni frontális ütközéstől védjen.
Nem mondom, hogy semmit nem segít a látásban, de nem azon múlik.
"A ködlámpa nem arra való, hogy te láss, hanem arra, hogy téged lássanak."
A látásban is bizony segít.Az út két szélét sokkal jobban megvilágítja,így a térbeli tájékozódó képességed nem fog eltünni egy idő után.Mivel(jó esetben) közelebb helyezkedi el az úthoz,így a ködnek "alá" világít,ellentétben a tompítottal ami egy sűrűbb ködben egy szép "vattacukrot" csinál előtted.A másik a fény.Régebben szinte kizárólag kadmiumsárga ködfényszórókat használtak,nem véletlen,a sárgább spektrumú fény sokkal kevésbé törik meg a ködben,a fény színhőmérsékletének emelkedésével ez a jelenség erősen romlik.
Ha tényleg tejköd van, akkor menjen elöl hátul a ködlámpa. Előzni úgysem lehet, nem kell a másik seggébe mászni sem.
Kis ködben meg úgysem mész sokra a ködlámpával, a sima tompítottal látsz akkor a legjobban.
Én csak akkor tudom a hátsót bekapcsolni, ha az első már világít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!