Motor jogsi? Korhatár? Árak? Egyéb? Egyáltalán hogy működik ez az egész?
Figyelt kérdés
Cross motorra (így írják ugye? :$) is kell ugyebár jogsi, de hány éves kortól lehet, milyen feltételek vannak stb, és kb. milyen árban? Meg úgy esetleg akinek van tapasztalata cross motorral, mesélne valamit? Amire figyelnem kell majd, amit nem árt tudnom, ilyesmik. A válaszokat előre is köszönöm. ^^ 15/L2016. aug. 1. 16:18
2/13 A kérdező kommentje:
Miért írsz, ha nem segítesz? :$ De, igen. Google-ztam. De olyan kifejezéseket használnak, amiket nem értek nagyon. Nem vagyok otthon ebben a témában sajnos, bár nagyon szeretnék érteni hozzá. Emberektől meg nem fogok kérdezni, megkapnám, hogy hülye vagyok. Szóval gondoltam hátha lesz itt valaki, aki segítő szándékú, és esetleg elmagyarázná, akár butítottan, hogy mi a szitu. Közben folyamatosan keresgélek a neten is, hátha megértem, mi mit jelent. Mindenesetre köszönöm, hogy rám szántad drága időd... ^^"
2016. aug. 1. 16:31
3/13 anonim válasza:
Ebben mi olyan érthetetlen? : [link]
Amúgy kb. 60ezer körül van a jogsi.
4/13 A kérdező kommentje:
Abban, amit küldtél semmi. Más oldalon néztem, és az nem volt kifejezetten érthető számomra. Mindenesetre köszönöm a választ :D (és bocsánat, amiért 'kicsit' értetlen vagyok, nincs mentségem q-q :$)
2016. aug. 1. 16:47
5/13 anonim válasza:
Cross motorra nem kell jogsi, mert NEM vehet rész közúti forgalomban, mivel nincsenek világító és irányjelző fényberendezései!
Csak elzárt magánúton, vagy versenypályán vezetheted.
Ha közúton is akarsz vele menni, akkor enduro motorról beszélünk, amihez (a te korodban) egy "AM" jogosítvány kell, amivel tudsz 50cm3-es SMKP-t vezetni.
16 évesen lehet "A1" jogsid, ami 125cm3, max 11kW-os motorra vezetésére jogosít.
"A2" 18 évesen, cm3 megkötés nélkül, de max 35kW.
"A" 24 évesen, vagy 2 éve meglévő "A2" jogsival 20 évesen, ez a korlátlan.
6/13 A kérdező kommentje:
koszonom a reszletes valaszt 😁😊
2016. aug. 2. 11:24
7/13 anonim válasza:
Valóban cross motorra nem lehet jogsi, de ott az Enduro. Azzal részt vehetsz közúti forgalomban, és tudja azt a teljesítményt hozni mint egy cross motor. 15 éves vagy. És lány. Ezt szeretem, hogy nők crossoznak. :D Egyébként 15 évesen "AM" Kat. szerezhetsz. Azzal 50 ccm-es motort vezethetsz. 50 ccmben elég kevés Enduro van. De kezdőknek tökéletes. :) 55ezer forint asszem az AM. Egy hónapja raktam le. 14/F Sok sikert!
8/13 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszokat 😄
2016. aug. 7. 01:01
9/13 barnuso13 válasza:
Szerintem várj egy évet és 16 évesen letudod rakni a 125 öst!
10/13 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszt, bar mar decemberben meglesz a 16 :P
2016. aug. 17. 13:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!