Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha a buliból haza kell dobni...

Ha a buliból haza kell dobni valakit, és autóval vagy, akkor mennyire szoktál "jó fej" lenni?

Figyelt kérdés

A következő az én helyzetem:

A családunkban van egy 2000-es évjáratú Mercedes CLK 430, ami 15 éve a mi tulajdonunk. (tartoztak apukámnak, és ezt kapta)

A születésnapomra, májusban édesapám egy autót akart nekem venni, úgy,hogy eladja a Mercedest mert már feleslegesnek tartotta.De mint írtam, ez 15 éve nálunk van, nagyon sok emlék fűződik hozzá, karbantartott, mindig mindent megkapott, ezért nagy nehezen, de rávettem édesapámat,hogy ne adja el, inkább azt kérem születésnapomra.

Úgy egyeztünk meg,hogy megkapom, és amíg tanulok, ő minden alkatrészt megvesz, nem fog ilyenek miatt állni a kocsi, de hogy tankolni nem fogja azt fixre leszögezte.

Elfogadtam, mert örültem mint majom a farkának, de ahogy használom persze rájövök,hogy nem akkora buli a nyári keresetemet erre költeni, de mégis megéri.

Néha a haverokkal bevállalok egy két fuvart, ha úgy gyorsabb (pl. ha hétvégén iszunk akkor el a nagyobb szupermarketbe, és jobb mint tömeg közlekedni, persze pénzt nem kérek senkitől ilyen miatt)

De vannak szituációk amikor úgy érzem,hogy kihasználnak az autóval.

Ilyen volt például tegnap,hogy egy nagyobb társasággal hívtak, de nekem nem volt kedvem inni, meg igazából bemenni sem, ezért kitaláltam,hogy kocsival megyek,így akik helyben laknak (pont hárman) azoknak szóltam,hogy én egy darabig kocsival megyek, ha gondolják jöhetnek velem, és akkor majd x megállótól vonatra szállunk.

Így is lett, aztán az éjszaka közepén a buli helyszínén kitalálták,hogy menjünk egy másik szórakozóhelyre (itt már persze többen voltunk). Az én társaságom meg szépen megszervezte,hogy akkor mi visszavonatozunk a kocsihoz, és odamegyünk a másik szórakozóhelyre, ami csak 30 km, meg nem nagy táv így úgy, persze előbb megbeszélték, és csak aztán szóltak nekem, meg sem kérdezték,hogy van e kedvem oda elmenni, vagy hogy esetleg van e benzin a kocsiban,hogy oda menjünk...

De mindenki mondta,hogy milyen jó lesz, be voltak indulva, így nem akartam ünneprontó lenni, rábólintottam,hogy jó 30 km... (de persze tudtam,hogy egy nulla buli lesz, és az is volt, meg azt is tudtam,hogy onnét ahol áll a kocsi 30 km, meg vissza 30 km, meg haza és akkor már 70 km, ami nekem vagy 8-9 liter, de belementem)

Elmentünk abba a másik buliba, egy kalap szar volt az egész.Aztán hívott az egyik lány aki a társaságunkban volt, hogy megverték, és kirabolták mikor hazafelé ment (őt én hoztam be a városunkból, csak találkozója volt a barátjával, ezért előbb elment)

Viszont ahol voltunk ott meg volt egy lány akinek korábban ígértem,hogy egy darabig elviszem majd, mert ugye volt egy szabad hely már a kocsiban.

De ezek után meg nem akartam neki azt mondani,hogy kiteszem itt meg ott, mert nincs tömegközlekedés, cigányok lakta faluban lakik, és az is csak pár km kitérő volt, így elvittem.

Aztán mire hazaértem a full tank mutatott egy fél tankot.Ráadásul végig kulturáltan vezettem, talán 2x léptem oda neki, de ezt leszámítva rendeltetésszerűen használtam, szóval nem azért fogyasztotta szét magát mert tapostam, hanem mert a sok kis távból ez lett.

Amikor még csak szervezték az indulást a második buliba, akkor még a később megtámadott lánynak felajánlották,hogy hazavigyük e, csak ő mondta,hogy nem kell, de lényegében engem senki sem kérdezett itt sem.

Most meg itt szívom a fogam,hogy elszartam egy fél tank benzint, még csak nem is ittam, és az éjszaka második felében már nem is éreztem jól magam...mindazért mert nem akartam ünneprontó lenni, és ezt kihasználta mindenki, és iszonyatosan bosszant,hogy ezt csak most látom át, most tényleg ez a megoldás,hogy akkor sehová nem megyek kocsival?

Vagy ez mindenkinél ezzel jár ha kocsival megy?Hogy van ez másoknál?

Mert őszintén most egy nagy madárnak érzem magam, egyedül az volt az én jóindulatom,hogy hazavittem azt a lányt, ÉS ahol ő ült, ott az egyik zsebben találtam egy ezrest, meg útközben is végig azt mondta,hogy kifizeti, csak nem akartam elfogadni.Igaz az ezer semmire nem elég, csak a szándék, és ráadásul vele most találkoztam először, míg a saját haverjaim meg így kihasználnak.

(ugyan ők is tesznek olykor szívességet nekem, de akárhogy nézem mindig én teszem a nagyobbat, és nekik nem kerül pénzükbe ha nekem kell a szívesség)

Sajnálom,hogy hosszú lett, meg tudom tanuló pénz/benzin, de akkor is kíváncsi lennék,hogy kinél hogy megy az ilyen "csak ennyi, csak annyi km" amikor ő a sofőr?

2016. júl. 31. 22:21
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Azért egy 16 éves CLK-val nem gondolnám,hogy gazdagnak néznek, meg ők ismernek, és tudják,hogy teljesen átlagosan élünk.A családi autónk egy 2002-es Renault Scenic 2.0, az is fogyaszt 8-at, de azt össze lehet dobni.

Továbbá ismerik a Merci történetét is (apámnak volt egy vállalkozása amit eladtak, de a társa lenyúlta a pénzt, vagy 20 milliót, apám meg a nyakára járt, és volt neki ez a CLK ami akkor ért talán 10-12 milliót, de nem akarok hülyeséget mondani.A többit meg majd kifizeti mert elad ezt-azt és lesz pénze, de persze azóta sem hallottunk az emberről, és ezt tudta faterom is, ezért ment bele rögtön,hogy kell a Merci, az ember átíratta, kevés km volt benne.Egy darabig hirdette, de nem volt vevő, és akkor itt maradt)

Lényegében a Sceniccel kezdtem, csak az nem volt az enyém.A Merci is apám nevén maradt a biztosítás miatt is, csak én használom egyedül, ha neki kell megkérdezi.

A 18 liter meg valóban szar, de tényleg az a sok emlék, nem tudnám eladni, és apám sem akarta igazán eladni, ezért is ment bele végül,hogy az enyém legyen, de persze tankolni senki sem szereti.)

A válaszokat köszönöm, hálás vagyok!

2016. aug. 1. 19:01
 12/13 anonim ***** válasza:
Elhiszem hogy nem örültetek akkor annyira a Mercinek, de attól még mai napig nagyon szép autó a CLK, mégis csak egy coupe Mercedes, nagyon elegáns. Nameg a lényeg: V8 benzin. Mostmár meg kell tartani, mert ez az autó néhány év múlva megint sokat fog érni.
2016. aug. 1. 19:18
 13/13 anonim ***** válasza:
De! Még egy 16 éves CLK val is gazdagnak néznek, főleg akik nem értenek az autókhoz és lényegében annak is kell(ene) lenned hogy fenn tudd tartani. Attól hogy nem vadiúj autó, semmivel nem kerül kevesebbe az hogy jársz vele.
2016. aug. 2. 08:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!