Angliából tervezek hazaköltözni és az utolsó pár hónapra szeretném kihozni a magyar rendszámos autómat, hogy azzal haza tudjak költözködni. Hogyan lehetséges?
ja, az, hogy fordított oldalon vannak a dolgai, nem baj: azt a 2000 kilómétert kibirod előzés nélkül...
3 hónapot, 90 napot simán engednek, utánna van csak gond.
Meg amúgy is, kimész vele, berakod egy bérlet garázsba vagy parkolóhelyre (csak ne az utcán legyen) és mikor költözöl haza beleülsz és mész.
A lényeg, hogy ne közlekedj vele és ne álljon az utcán.
90nap után mi a "gond"?
Gondolkozok nyár elején kimennék és motorral, meg a tél kezdetéig azzal járnék.
Viszont ez tavasz közepétől ősz közepéig lehet 5-6hónap is.
Milyen költséggel jár és valaki használt már kint magyar rendszámos járműt?
Nincs 3 hónapos engedmény. Ha életvitel szerűen itt él valaki akkor azonnal regisztrálni kell elvileg. (Forrás: DVLA)
Kérdező: ki jössz vele, nem használod, aztán haza mész vele. Semmi hiba nincs ebben.
Sajnos, hogy itt veszek egyet és otthon eladom alkatrésznek, nem tűnik a legegyszerűbbnek, és lehet hogy sokat buknék rajta, nem értek az autóbontáshoz, azt sem tudom, hova lehet eladni az alkatrészeket, azon kívül, hogy neten meghírdetem. :D Garázsbérlés jónak tűnik, igaz bérleti díjakat nem tudok, majd utána nézek. Akkor ezek szerint törvényes útja nincs, hogy kihozzam? Sajnos a kocsi kintléte alatt még életvitel szerűen tartózkodok itt, a rendőrnek lehet "magyarázhatnám" hogy költözni akarok haza :D
Köszönöm az eddigi válaszokat mindenkinek!
Szerintem simán rizikózhatsz. Sokan vannak külföldi rendszámmal, én 5 éve kb. Négyszer futottam bele eddig ellenőrzésbe, háromszor tovább intettek, negyedjére megállítottak, személyit ellenőrizzek( jogsi helyett adtam véletlen) és mehettem tovább.
Ha nem használod itt az autót akkor nem lesz gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!