Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autóvásárlás előtt állok,...

Autóvásárlás előtt állok, melyik típus megbízhatóbb?

Figyelt kérdés
A három német "főbb" autómárkák jöhetnek csak szóba, és nem is érdekel a többi (a ford jobb, mert..., az opel ezeket veri bla bla bla): BMW 320d e90/e91, Audi A4 B7, VW Passat B6. Ezek közül melyik típus megbízhatóbb motor területén, és ha valaki hallott már ezeknek a gyári típushibáiról, akkor kérem írja le. Márkán belül más modellek is szóba jöhetnek ha azok megbízhatóbbak ezeknél, és csak dizel érdekel, mert nem csak városi furikázásra lesznek :)

2016. júl. 29. 10:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
opel insignia jobb mint a ford mondeo...
2016. júl. 29. 10:58
 2/13 anonim ***** válasza:
Ezek közül az A4-est venném, mert az tetszik a legjobban, jobb mint a Passat szerintem, bár tény, hogy szűkebb és kisebb is. Én 3.0 TDI-vel venném, de ha kisebb kell, akkor ebben van még az 1.9 PDTDI is, ami a legjózanabb választás, vagy van 2.0 PDTDI is, ami messze nem olyan rossz, mint ahogy híresztelik. Igazából egyik dízelmotorjával sem lehet nagyon mellélőni, volt ebben még 2.7 TDI is, ami szintén jó motor volt.
2016. júl. 29. 11:00
 3/13 A kérdező kommentje:
Kösz :DDD
2016. júl. 29. 11:00
 4/13 joco5582 ***** válasza:
46%

Többek szerint (én igazából benzin párti vagyok) az 1.9 motor a legmegbízhatóbb, és a fenntartása is ennek a legolcsóbb. Használt dízelnél nem árt ha van 600-800 ezer forint forgótőkéd, mert a porlasztócsúcs, kettőstömegű, kuplung, katalizátor, stb-stb nem olcsó játék.

Magam részéről inkább tankolok 1-2 literrel többet benzinből, mint fizessek ki egyben több százezret egyszerre az alkatrészekre. Éppen elég költség van az autóvásárlás után - közben míg az előző tulaj dolgait rendbe hozom.

Tudom, hogy vannak olyanok akik olyan sokat utaznak, hogy nekik mindenképp dízel kell, de nekem hála az égnek nem

2016. júl. 29. 11:07
 5/13 anonim ***** válasza:
Melyik motorokról beszélünk? A BMW 20d-nek is vannak komoly tipushibái, de keveset fogyaszt. a 30d megbízhatódd, de többet eszik. A VW csoport 140 lóerős PDTDI motorjai szintén szenvednek némi tipusbetegségtől, de állítólag egy motorkódos nem annyira. A 170 lóerősnek a PD elemeit cserélték gyári visszahívásban, de csak az itthon eladottakat. A 3.0 TDI fenntartása nem olcsó, egy vezérlés szett csere több százezres tétel. nem is fogyaszt keveset. A VW és az Audi tulajdonképpen eléggé ugyanaz a szerkezet, döntsd el, melyik tetszik jobban. A BMW hátsókerekes, sokkal sportosabb, a padlón ülsz benne, direktebb a kormányzása, kinek mi tetszik.
2016. júl. 29. 11:37
 6/13 anonim ***** válasza:
Kimaradt: ha van ezekben a VW CRTDi motorja, az már kicsit jobb, mint a PD.
2016. júl. 29. 11:38
 7/13 anonim ***** válasza:

VW Passatot nézegesd inkább ha VW-t akarsz ahhoz még elfogadható áron van alkatrész mint az Audihoz vagy a BMW hez.

Audi A4 B7 sem rossz de állítólag kegyetlen kényelmetlen meg szűk a hely ha sokan utaztok benne. Mondjuk ezt is vedd alapul ha rám hallgatsz, mert én pont így jártam amikor a 3 ajtós G Astrát megvettem a szomszédtól. eleinte úgy voltam vele hgy minek nekem nagy autó mert családom nincs meg semmi, aztán amikor kollégáimmal, barátaimmal ugye tavasztól őszig 2-3 hetente járunk horgászni 1-2 napra hétvégére akkor mindig megy a fejvakarás hogy ha 5 en mennénk egy autóval akkor a pakolásra külön időt kell szánni hogy rendesen elférjen minden, és akkor nagyon szidtam magam hogy a fenéért nem vettem inkább egy 5 ajtós Sedant vagy egy Kombit inkább.

2016. júl. 29. 12:12
 8/13 anonim ***** válasza:

felsoroltál három márkát..

...ballagj be mindegyikbe amikor van időd, és kérdezd meg, mi az áhított típusnak a hibája...

egy próbamester, vagy művezető sokat tudna mesélni...pláne ha kézfogáskor kedves vagy...akkor még részletes statisztikát is kapsz...

én így vettem eddigi életem legjobb autóját..

2016. júl. 29. 13:02
 9/13 anonim ***** válasza:
2016. júl. 30. 11:26
 10/13 anonim ***** válasza:
e46 330ci :)
2016. júl. 30. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!