Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autó vásárlás törzskönyv nélkül?

Gabor19950525 kérdése:

Autó vásárlás törzskönyv nélkül?

Figyelt kérdés
Egy olyan gondom lenne, hogy pár hete vásároltam egy autot törzskönyv nélkül aznap derült ki hogy nem találja az eladó szerint bejelenthetem énis a törzskönyv eltünését de ez nem gy van de viszont az adás-vételin feltüntettem hogy a törzskönyv eltünt ilyenkor mi a teendő? előre is köszi a válaszokat!
2016. júl. 27. 19:06
 1/8 anonim ***** válasza:
Annak kéne bejelenteni akinek a nevén van.
2016. júl. 27. 19:11
 2/8 anonim ***** válasza:

Viszonylag egyszerű, de időigényes. Az eladónak kell bejelentenie és kérnie új törzskönyvet, és ezt neki is kell fizetnie (6000 ha jól tudom). Ha nincs törzskönyv nem tudod átíratni a tulajdonjogot.

Mivel 15 napon belül át kellene íratnod, kérhetsz igazolást az okányirodától, hogy önhibádon kívűl nem tudod elintézni időben, de az is megoldás, ha széttépitek az adásvételit (minden lapot) és mikor megvan a törzskönyv, csináltok újat, új dátummal.

2016. júl. 27. 19:11
 3/8 anonim ***** válasza:

Legjobb lett volna az eladóval közösen besétálni az okmányirodába, úgy gond nélkül átírják az autót a nevedre.

Mást nem nagyon tudsz tenni most sem, bemész az okmányirodába, és megkérdezed az ügyintézőt, átíratható-e az autó. Rossz esetben azt mondja, hogy nem, visszaadja a papírokat, és lehet vacakolni az eladóval az átíratás miatt, s közben ketyeg az óra (mert határidőre át kell íratni az autót)

2016. júl. 27. 19:13
 4/8 A kérdező kommentje:
hát igen első autó vásárlásom kicsit naiv voltam... es ha nem veszi fel a telefont igaz ez a legfontosabb de nem irtam bele a kérdésbe ilyenkor hogyan lehetne vissza szerezni a pénz?
2016. júl. 27. 19:16
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

14 napod van törvény szerint elállni...

Vagyis amit napot megjelöltelek az adás-vételin,mindn további nélkül ,ha nemet mondasz mész rendőrségre,ennyi.

2016. júl. 27. 20:04
 6/8 anonim ***** válasza:

Az első három válasz hibátlan, az utolsó totális baromságot ír....

A pénzt meg sehogy nem fogod tudni visszaszerezni, ha fejen állsz akkor sem.

Pótolni kell a törzskönyvet és úgy átírható.

2016. júl. 27. 20:16
 7/8 anonim ***** válasza:

"az utolsó totális baromságot ír...."

Valóban kedves 6.!

:)

Nem kell pótolni a törzskönyvet, és nem is kell kifizetni!

Az eladónak kell bejelentenie a törzskönyv eltűnését az okmányirodában. Nem kell pótolni ha eladta az autót, mert kérheti a passziválást, és akkor már simán átírják az autót.

Ha nem veszi fel a telefont, akkor lehet, hogy nem is ő volt a tulaj, csak üzembentartó volt sóher magyar szokás szerint.

Láttad a személyijét amikor kitöltöttétek az adásvételit? Az is lehet, hogy ha keresed a megadott címen, akkor valaki más fog ajtót nyitni, mint aki eladta az autót neked!

2016. júl. 27. 22:37
 8/8 A kérdező kommentje:
Értem koszi a valaszokat es ha minden kotel szakad es nem erdekel a kifizettett penz az autoert mert vegulis nem volt egy nagy osszeg az adas vetelivel mit tudok csinalni h ne buntessenek meg mert ki tudja h az o peldanyat le e adta vagy valami
2016. júl. 28. 07:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!