Autó vásárlás után. További teendők? (bürokrácia)
Vásároltam magánszemélytől egy autót. Már "csak" a legbonyodalmasabb része, a bürokrácia van hátra. Eredetvizsga mai napon megvolt.
Arra lennék kíváncsi, hogy az okmányirodában az átíratáskor (törzskönyv / forgalmi cserénél) helyben kell/tudok fizetni, avagy illetékbélyeget kell venni esetleg előre csekken?
Köszi, ha tudja valaki..
Illetékbélyeg vagy helyben bankkártyával. Készpénzzel nem lehet.
Vigyél törzskönyvet, régi forgalmit, megkötött biztosítást, eredeti adásvételi szerződést, eredetvizsgát.
Ha bankkártyával lehet, akkor rendben van. Reméltem, hogy nem kell illetékbélyegért rohangálnom.
KÖSZI
Legjobb tudomásom szerint még nem lehet minden okmányirodában kártyával fizetni - nálunk még az illető kezébe nyomják a csekket, hogy menjen át a 700 méterre lévő postára...
Illetékbélyeges fizetéssel átírás kapcsán még nem találkoztam - legalábbis ha nem kellett semilyen határozatról másolat vagy nem volt önkormányzat által ráterhelt terhelés a kocsin. Persze lehet csak én nem találkoztam még minden lehetőséggel.
Egyébként 6e a forgalmi, 6e a törzskönyv, a többi köbcenti alapján - szóval készülni kell rá pénzzel.
Én készpénzzel fizettem helyben.
Mondjuk nem okmányirodában...
Ahol csinálták az eredetvizsgát ott helyben az udvarban egy másik épületben ott az okmányiroda.
Bevittem az illetőnek az ilyenkor szükséges dolgokat, kitöltötte a papírokat, aláírtam amit kell, befizettem az összeget és nekem ennyi volt a dolgom.
Ők utána elküldték az okmányirodába, elküldték oda ahová befizettem, ők telefonáltak és mehettem a forgalmiért.
A törzskönyvet pedig elvileg postán küldik majd.
Szóval lehet érdemes ilyen átíró irodát keresni, hátha van a környékeden. Egy helyen megvan minden, nem kell többfelé szaladgálni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!