Simson első teleszkópomat hogyan tudnám megkeményíteni?
Figyelt kérdés
Először vettem bele Simsonos boltba teleszkóp olajat hát az olyan volt mint a víz... meg 2x fent akadt a teleszkóp meg mz teleszkópok lettek hátul rajta így a motor előre döl kicsit és ráülök 110kg-mal összenyomódik fékezek előre bukik de vissza nem nagyon most raktam bele MOL H36-os hidraulika olajat nem lett jobb erősített rugó van benne esetleg valami még vastagabb motorolajat rakjak bele?
A Simson első teleszkópban az olajnak nincs semmiféle csillapítási szerepe, csak a kenés miatt van benne. Teljesen felesleges tehát minden szart beleönteni. Sőt a vékonyabb olaj még jobb is lenne, mert hidegben is jól fog rugózni.
2016. júl. 26. 10:49
2/6 joco5582 válasza:
Így van. Kismotoros boltban lehet kapni erősített teleszkóp rugót Simsonhoz. Tényleg jobb lesz. De szerintem egy új rúgó is elegendő, mert a 20-30 éves összeül és felpuhul. A kemény viszont tényleg "kemény" lesz. Ki fogja rugózni a fekvőrendőrt is :).
Az olajból pedig a hozzá való vékony kell. Úgyis csak ken.
Ha a motor nagyon előre dől lehet érdemes lenne elgondolkodni a hátsó rugó módosításán. Nem olyan szerencsés, ha a seggmutogatós a motor, ahogy az se ha hónaljszellőztető. Kanyarban, itt ott előjön ez.
2016. júl. 26. 11:18
3/6 A kérdező kommentje:
Mz teleszkópok vannak hátul, elöl vadonatúj erősített rugó van benne és az olaj nem igen csak kenésre van... teleszkóp szárat kiveszed és az alján van 2 lyuk na az azért van hogy csillapítson ne csapjon vissza a rugó hanem szép lassan engedje vissza csak én már azt nem vágom hogy milyen olajat rakjak bele...
2016. júl. 26. 14:06
4/6 joco5582 válasza:
Tényleg nem ellenkedni akarok, de a legtöbb Simsonban csillapítatlan első teló van.
Van csillapított Simson teleszkóp is, de az nem szétszedhető tárcsafékes, és rendszerváltás utáni modellekbe szerelték.
2016. júl. 26. 15:40
5/6 joco5582 válasza:
Most jutott eszembe, hogy a Simson Roller telszkópja 1-2 centivel hosszabb mint az S51-es. Ma már fillérekért kapsz bontottat. Azokban hosszabb rugó való, így mindenképp több lesz a rugóút
2016. júl. 29. 11:10
6/6 A kérdező kommentje:
Már tök mindegy a teleszkóp :) Eladtam elég jó áron
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!