Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Okozhatja elektromos meghibáso...

Okozhatja elektromos meghibásodás, ha menet közben leáll egy benzines autó, és sehogyan nem indítható újra a motor?

Figyelt kérdés

A műszerfal alatt lehajtható panelen műszerrel leellenőriztük minden biztosítékot és nem találtunk hibát.

Hol célszerű még elektromos hibát keresni?

Ismerős szerint lehet, hogy átugrott a vezérlés. Hogyan lehet leellenőrizni, hogy ez történt-e? Mitől ugorhat át?

Szokott ennek valamilyen előjele lenni? Hangok, egyebek?

Én csak annyit tapasztaltam, hogy hiába nyomtam a gázpedált, az autó csak lassult és a kormány nehezebben volt mozgatható.

Ha újra akarom indítani, akkor működik a műszerfal megvilágítás, a lámpák is, de a kulcs elfordítására csak nagyon halk 'csiszergés' hallatszik a motortérből.

A vezérlésnél is adódhatott menet közben olyan elektromos hiba, ami okozhatta a leállást? Alkatrész elöregedés, egyéb?

#autó #ellenőrzés #elektromosság #menet közben leállt #vezérlés hiba #hogy mi okozta
2016. júl. 16. 08:43
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

- Van benne benzin, a kijelző szerint majdnem félig van a tank.

- Indítózáskor nem megy el a műszerfal világítás.

- A motortérben nem találom a crash kapcsolót, illetve nem látok semmit, ami annak látszana. Ha az utastérben van a műszerfal alatt, akkor jól eldugták a burkolatok alá, mert sehol nem látszik. A belinkelt manualt nézegettem, de nem találtam adatokat. Hétvégén lesz időm, és megbontom a belső burkolatokat a műszerfal alatt.

Amikor ma délelőtt próbáltam beindítani, egy ismerősöm is itt volt, aki alánézett. (Ő sem autószerelő, de gyakorlatiasabb nálam.) Szerinte egy tengely alul forog, de nem viszi át az erőt a dugattyúkra. Hogy ezt mit jelenthet, nem tudom.

Köszönöm az eddigi válaszokat és az utolsó hozzászólónak a képeket és a linkeket is. Így sokkal könnyebb továbbkutakodnom.

2016. júl. 20. 13:09
 12/14 A kérdező kommentje:
Na mégiscsak megtaláltam a manualban a kapcsoló helyét. A műszerfal jobb oldalán a kesztyűtartó mögött jelöli. Megyek és ellenőrzöm.
2016. júl. 20. 13:22
 13/14 A kérdező kommentje:

Megtaláltam a kocsiban is a kapcsolót, de hiába nyomogattam, nem hozott változást.

Viszont új tünet, hogy indítózáskor a sok csiszatolós, köszörülős hang között elcsattan egy kicsi pukkanás. Ez tegnap is feltűnt és ma is. Kicsi, de jól hallható pukkanás.

Csak egyszer lehet hallani.

Ebből esetleg lehet valamire következtetni?

2016. júl. 21. 21:08
 14/14 anonim válasza:
nem olvastam csak az első 5 választ, én is jártam már így, a generátor vagy alternátor(nem vagyok szaki) volt a hibás, nem töltötte az aksit menet közben, ezért fokozatosan elvesztettem, először az elektromos ablakokat, után a lámpákat, utána a kilóméterórát, utána megállt az autó.
2016. aug. 2. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!