Mindegy milyen olaj van az autóban?
Szóval. Most voltam műszakiztatni az autót. Az az olaj volt benne, ami itthon van. Volt olajcsere de nem tudom, hogy milyen olajt öntöttek bele. Jó lesz az amit eddig is töltöttem?
Eddig Total Quartz 10W40-et töltögettem ha alacsonyan volt az olaj szint. Suzuki az autó és Suzuki szalonban is volt a műszaki vizsga ott a Ecstar motorolajat reklámozták vagyis szórólapokon az volt.
Ha netán azt töltötték bele, akkor lehet még az itthon lévő Total Quartz-ot beleönteni ha alacsonyan van az olaj?
Az a baj, hogy egyáltalán nem tudom milyen olaj van jelenleg benne, milyet öntöttek az olajcserénél.
A fris olaj alapból egészen világos sárga szinű. Majdnem annyira mint a napraforgóolaj, aztán ,a hogy megy bele a kilométer, úgy lesz egyre sötétebb, kormosabb , koszosabb , feketébb. A márkája mindegy hogy mit töltesz bele, a viszokozitása, illetve a minősítése a lényeg. 5w-30 , 10w-40 , stb ezek mehetnek bele nyugodtan. Lehetőleg fullszintetikus legyen és ne ásványi olaj! A különböző olajok ha keverednek egymással nem okoznak semmi gondot, csak annyit, hogy te magad nem fogod tudni pontosan, hogy milyen éppen az általad előállított keveréknek a viszkozitása.
Ha rám hallgatsz, akkor legközelebb mielőtt mész olajcserére, előtte alaposan utánaolvasol a motorolajoknak, mérlegeled,hogy szerinted melyik a legjobb , emgveszed saját magad, aztán azt viszed magaddal, hogy töltsék bele, és nézed is ahogy beletöltik , nem csak elhiszed. Én egyszer cseréltettem szervízbe olajat kényszerűségből , de eszem ágában sem fordult meg, hogy ne vegyem meg előre, és ne legyek ott végig amikor beltöltik..
Olajszintet meg figyeld rendszresen, inkább a max-hoz legyen közel , mint a minimumhoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!